Kediler neden suyu sevmez? Niye sudan korkarlar?

Kediler neden suyu sevmez? Sudan neden korkarlar sorularının yanıtı haberimizde. Kedilerin ıslanmaktan, yüzmekten ya da banyo yapmaktan hoşlanmadıklarını hepimiz duymuşuzdur. İşte sevimli dostlarımız kedilerin sudan korkmasının sebepleri.

Kediler neden suyu sevmez? Niye korkarlar? Bir kedinin suyu sevmemesinin nedenlerinden biri henüz bebekken çok fazla suya maruz kalmış olması olabilir.

KEDİLER NEDEN SUYU SEVMEZ? NİYE KORKARLAR?

Bir kedinin suyu sevmemesinin nedenlerinden biri henüz bebekken çok fazla suya maruz kalmış olması olabilir. Kuru kalmaya alışık olan ve değişime çok fazla ayak uyduramayan kediler için su ve ıslanmak oldukça korkutucu olabilir.

Van kedilerinin suyu seven bir kedi türü olduğu söyleniyor. Ancak Van kedileri bile bebeklikte travmatik derecede suya maruz kalırsa, onlar da bu durumdan korkmaya başlayacaktır.

Kediler günde 3 saatlerini kendilerini temizlemeye ayırırlar. Hayvanları aleminin en titiz canlıları diyebiliriz onlara.

Kedilerin tüyleri ıslandığı zaman kuruması epey zaman alabilir. Bu süreçte vücut ısılarında da ciddi bir değişiklik olabilir. Bu da kedileri oldukça rahatsız eder.

Tüylerinde başka bir maddenin gezinmesinden rahatsız olurlar. Hele ki yıkanırken şampuan veya sabun gibi kokulu ürünler kullanılıyorsa, bu onlar için korku filmi sahnesi gibi olabilir.

Eğer kedinizde kendini temizleyemeyecek düzeyde kir varsa (şeker, zift gibi) o zaman sevimli dostunuzu yıkayabilirsiniz. Ancak bunun haricinde kedinizi yıkamamaya özen gösterin.

Kediler vücut ısılarını korumak zorundalar ve su bu ısıyı oldukça düşürebilir. Bu durum hastalıkla sonuçlanabilir.

Kediler neden suyu sevmez? Niye sudan korkarlar? ile ilgili etiketler Kedicik kedi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.