KÇÖ ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı?

Covid salgını süresince hem iş verenleri hem de çalışanları ekonomik anlamda rahatlatmak adına kısa çalışma ödeneği için yeniden bir tarih verildi. Vatandaşlarda Haziran KÇÖ ne zaman yatacak sorusuna yanıt aradı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, pandemi döneminde devam eden kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Çok sayıda vatandaş kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak sorusuna yanıt ararken bu konuda da bilgilendirmeler gelmeye devam etti.

Bakan Vedat Bilgin kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödemelerinin 4 Haziran Cuma gününden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandığını resmen duyurdu.

Kısa çalışma ödemeleri ile işsizlik maaşı ödemelerinde sistemde IBAN bilgisi bulunan vatandaşlar, yapılan ödemeleri hesaplarından çekebiliyor. Diğer yandan sistemde IBAN bilgisi bulunmayanların ödemeleri ise PTT üzerinden T.C. Kimlik Numarasına yapılıyor.

Ödemelerinin hesaplarına yapılmasını isteyenler İŞKUR'un internet sitesinden bilgilerinin güncelleyerek bu ödemelerin hesaplarına yatmasını sağlayabiliyor.

Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kısa çalışma ödeneği konusunda bazı açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık." demişti. Kısa çalışma ödeneği için son tarih 31 Haziran 2021.

KÇÖ ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? ile ilgili etiketler kısa çalışma ödeneği KÇÖ
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.