Kazakistan'da korkutan görüntü: Bu insanlar asker değil, 'protestocu'!

Kazakistan'ı kasıp kavuran ve dünyanın gündemine bomba gibi düşen Kazakistan protestoları, iç savaşın eşiğinden -şimdilik- dönmüş gibi görünüyor. Operasyonlar, silah sesleri ve gözaltılar sürerken; ortaya çıkan kan dondurucu fotoğraflar Kazak hükümetinin iddialarını destekler nitelikte. Protestolarda çekilen görüntülerde bazı kişilerin taktik ekipman ve ağır silahlarla donatılmış olduğu ve halkı yönlendirdiği görülüyor.

Tüm dünyanın gündemine oturan Kazakistan protestolarında dün gece Kazakistan Dışişleri Bakanlığı dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. 

OKLA GÖSTERİLENLER ASKER DEĞİL, 'PROTESTOCU'

Dışişleri Bakanlığı'nın iddialarını kuvvetlendirecek kan donduran fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda, yağmalanan ve kundaklanan binaların önündeki protestocuları yöneten, taktik ekipman ve ağır silahlarla donatılmış kişiler kameralara takıldı.

Kazakistan'da korkutan görüntü: Bu insanlar asker değil, 'protestocu'!

KAZAKİSTAN HÜKÜMETİ: PROTESTOCULAR YURTDIŞI EĞİTİMLİ TERÖRİSTLER

İç savaşı andıran protesto gösterileri hakkında Kazakistan Dışişleri bakanlığı, protestocuların yurtdışında eğitim almış teröristler tarafından yönetildiğini söylemişti

“Saldırganların eylemlerinin son derece hazırlıklı ve koordineli olduğunu göstermektedir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, bu eylemlerin “Kazakistan'ın yurtdışında eğitilmiş terörist gruplar tarafından silahlı bir işgalle karşı karşıya olduğunu göstermekte.” olduğu kaydedilmişti.

 

 

Kaynak: SuperHaber

Kazakistan'da korkutan görüntü: Bu insanlar asker değil, 'protestocu'! ile ilgili etiketler Kazakistan protesto terörist asker fotoğraf yabancı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.