Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev açıkladı: Rusya öncülüğündeki askerlerin çekilme takvimi belli oldu

Kazakistan'da süren protestoların büyümesi sonrası ülkeye davet edilen Rusya öncülüğündeki askeri güçlerin çekilme takvimi belli oldu. Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev askerlerin iki gün içinde çekilmeye başlayacağını belirterek en fazla 10 gün süreceğini söyledi.

Rusya önerdiğindeki barış gücünün görevini tamamladığını belirten Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, 'çekilme 2 gün içinde başlayacak' dedi.

Ülkedeki protestoların çatışmalara dönüşmesi üzerine Kazakistan tarafından davet edilen barış gücünün çekilme takvimi belli oldu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, ülkeye gönderilen CSTO barış gücünün geri çekilmesinin iki gün içinde başlayacağını ve en fazla 10 gün süreceğini söyledi.

KRİZİN FİTİLİ 2 OCAK'TA ATEŞLENDİ

Kazakistan'da 2 Ocak'ta Mangistau bölgesindeki Zhanaozen ve Aktau'da akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasına karşı halk sokaklara dökülmüş, protestolar iki gün sonra Almatı ve ülke genelindeki diğer şehirlere yayılarak şiddetini arttırmıştı.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ayaklanmadan sorumlu tuttuğu hükümetin istifasını kabul etmesine rağmen protestocular geri adım atmamıştı.

Gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında sık sık çatışmalar yaşanırken, ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

Cumhurbaşkanı Tokayev ülkedeki olayların arkasında "teröristler" olduğunu ifade etmiş, şiddetin bastırılması için Rusya, Belarus, Kazakistan, Ermenistan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın üye olduğu Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütünden (KGAÖ) yardım istemişti.

Örgüt, Kazakistan'daki durumu istikrara kavuşturmak için ülkeye barış gücü göndermeyi kabul etmişti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev açıkladı: Rusya öncülüğündeki askerlerin çekilme takvimi belli oldu ile ilgili etiketler Kazakistan asker CSTO çekilme Tokayev
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.