Kayserililer arasında 'cimrilik' polemiği

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, TRT ekranlarında yayınlanan 'Tövbeler Olsun' dizisiyle ilgili ağır ifadeler kullandı. Kayserililerin cimri ve sahtekar olarak lanse edildiğini söyleyen Gülsoy, dizinin yayından kaldırılması için hukuki süreci başlatacağını duyurdu. Gülsoy'un bu sözlerine dizinin senaristi Hasan Kaçan'dan cevap gecikmedi. Kaçan, Gülsoy'un diziyi izlemeden böyle bir eleştiride bulunduğunu ifade etti.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy TRT ekranlarında yayınlanan Tövbeler Olsun dizisi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kayserili kuyumcu bir ailenin yaşamını konu edinen dizide, Kayserililerin iş hayatında dolandırıcı, cimri ve sahtekar olarak lanse edildiğini belirtti.

"Kayserilileri rencide ederek, ticaret yapanların sanki örneği buymuş gibi gösterilmesi, küçük düşürülmesi kimsenin haddi ve hakkı değildir" ifadelerini kullanan Gülsoy, dizinin yayından kaldırılması için hukuki süreç başlatacaklarını bildirdi.

SENARİST HASAN KAÇAN'DAN TELEFON

Dizinin senaristi Hasan Kaçan ise bu sözlerin ardından Gülsoy'u arayarak yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedi.

Ömer Gülsoy'un kendisine 'diziyi izlemediğini' söylediğini belirten Kaçan, "O an yemek yediğini söyleyip 'Arayacağım' deyip kapattı" dedi.

Gülsoy'un kendisini bir daha aramadığını söyleyen Kaçan, "Ben de hakkaniyet gereği, medyadan iletişim kuran beyefendiye sosyal medyadan cevap vermek zorunda kaldım." diyerek işin aslını tek tek anlattı.

Kayserililer arasında 'cimrilik' polemiği

İşte Hasan Kaçan'ın Twitter hesabından yaptığı o açıklama:

"Şunu söyleyim ki, Kayseri'li bir senarist olarak kendi toprağıma hakaret etmem düşünülemez bile. Tam tersine, yöremizin kültürünü, örfünü, adetini, mutfağını tanıtmak için bu diziyi yazmayı görev bildim. İzlemeyenlere kısaca açıklayayım; TÖVBELER OLSUN Kayseri'den İstanbula gelmiş iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Bu arkadaşlardan biri gani gönüllü, cömert Osman.

Diğeri de Osman'a gençliğinde yamuk yapmış Namzet. Dizinin ana konusu Namzet'in hatalarına tövbe edip, geçmişte kırdıklarından helallik alıp, cömert bir insan olma yolundaki macerasını anlatıyor. Vatansever bir insan olduğuna inandığım Ömer bey ise izlemeden hüküm veriyor.

Muhterem Ömer bey, evet haklısınız Kayserili cimri olmaz. Ama siz oldunuz. "arayacağım" diye kapattınız. Aramadınız. Nezakette cimrisiniz. "Diziyi izlemedim" dediniz ama her nasılsa oldukça sert basın açıklamanızda detaylar verdiniz. Hakkaniyette cimrisiniz.

Kayserililer arasında 'cimrilik' polemiği - Resim : 2

"CİMRİLİK MADDİYATLA OLMAZ"

Sağdan soldan duyduklarınızla amel ettiniz. Emeğimizi karaladınız.
Hüsn'ü zan'da cimrisiniz. Cimrilik, cömertlik sadece maddiyatla olmaz. Maalesef maneviyatta cömert olamadınız.

Ömer bey, izlemediğiniz dizinin nesinden rahatsız oldunuz? "Kayserili mert olur, yiğit olur, cömert olur" dememizden mi? "Burası Kayserili evi, adamı sofrada doyurmadan göndermezler" dememizden mi? Geçmişte hatalar yapan birinin "Tövbeler Olsun" diye doğru yola girmesinden mi?

Bütün aile bireylerinin dede, torun, gelin, evlat bir masa etrafında oturmasından mı? Kayserili Sarraf Osman'ın mahallede evlenecek bir gence takıları bila bedel hediye etmesinden mi? Dizide, insanların evine pabuçlarını çıkararak girmesinden mi?

'ANLAMSIZ DEMECİNİZ ÜZDÜ'

Esnafın konu komşuya yardım etmesinden mi? Bütün dünyada aileye bir hücum var iken 'aile' kavramına dört elle sarılmamızdan mı? Aile içinde yapılan hataların gene aile içinde çözülmesi gerektiği vurgumuzdan mı?

Hasılı, bu topraklara borcumu gene yazıp çizerek ödemek istedim. Tek arzum bir hayır duanızı almaktı. Fakat anlamsız demeciniz üzdü. Gerçi Kayserili hemşehrilerimin kahir ekseriyeti, sağolsunlar teşekkür ettiler. Bu da bize yeter de artar bile.

Muhterem KTO başkanı Ömer bey, siz bir bireysiniz. Şahsınız nasıl ki bütün Kayserilileri temsil etmiyorsa, dizimizdeki iki baş karakter de bütün Kayserilileri temsil etmiyor. Keşke aynı SERT çıkışı kimin eli kimin cebinde belli olmayan dizilere de yapsaydınız."

Kayserililer arasında 'cimrilik' polemiği - Resim : 3

Kayserililer arasında 'cimrilik' polemiği - Resim : 4

Kayserililer arasında 'cimrilik' polemiği - Resim : 5

Kayserililer arasında 'cimrilik' polemiği - Resim : 6

Kayserililer arasında 'cimrilik' polemiği ile ilgili etiketler Kayseri TRT dizi Hasan Kaçan Twitter senarist ticaret odası
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.