2 milyon euroluk suikast!

Uzun yıllar Hollanda'da yaşamını sürdüren Orhan Adıbelli, 2013 yılının haziran ayında Türkiye'ye döndü. Elindeki yüklü parayla Kayseri'ye yerleşen ve birçok ilde yatırım yapan Adıbelli, sahibi olduğu çimento fabrikasında saldırıya uğradı. Adıbelli'yi öldüren saldırgan, cinayeti 2 milyon euro karşılığında işlediğini itiraf etti.

Üç ay süren savcılık soruşturması sonrası hazırlanan iddianame Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi, ilk duruşma için ocak ayı sonuna gün verildi. Dava dosyasına göre, Ekim 2019’da ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezaevinden çıkan tetikçi Emrah Yıldırım, cinayeti 2 milyon Euro karşılığı işlediğini söyledi.

Yıldırım, paranın 200 bin lirasını elden aldığını belirtip kalan kısmı için ise “Almanya’da yaşayan teyzem B.Y.’nin hesabına göndereceklerdi” dedi.

2 AY ARAYLA 2 CİNAYET

Hürriyet'te yer alan habere göre; Yıldırım, ifadesinde cinayetin azmettiricisi olarak Sadık Onur Mert’in adını verdi. Mert’in kendisine “Bir tetikçilik işi var” dediğini iddia eden Yıldırım, silahın da bu kişi tarafından temin edildiğini belirtti. “Eğer yakalanırsam, isim olarak, Hollanda’da yaşayan Sivaslı Cevat Bozdağ’ın ismini vermem gerektiğini söyledi” diye konuştu.

Yıldırım’ın ifadesinde sözünü ettiği Cevat Bozdağ’ın (58) ise 6 Haziran’da Hollanda’nın Rotterdam kentinde öldürüldüğü belirlendi.

Uyuşturucu ticaretinden doğan alacak nedeni ile öldürüldüğü öğrenilen Bozdağ’ın cenaze törenine katılan kişiler arasında Orhan Adıbelli de vardı. Adıbelli, Bozdağ’dan 2 ay sonra öldürüldü.

6 AYLIĞINA EV KİRALADI

Davanın sanıkları arasında Emrah Yıldırım ve Sadık Onur Mert’in (53) yanı sıra cinayet için 6 aylığına Kayseri’de ev kiralayan Vedat Kılıç (33), kardeşi Esat Kılıç (27), Doğan Kılıç (38), Müslüm E. (35) ile Müslüm Polat (40) da yer alıyor.

5 kişi tutuklu bulunurken sanıklardan Vedat Kılıç firari durumda. Müslüm E. (35) ise tutuksuz sanık konumunda. Müslüm Polat, azmettirici olmakla suçlanan Sadık Onur Mert ile diğer sanıklar arasındaki iletişimi sağlamakla suçlanıyor.

Öte yandan Mert, 2018’de Gaziantep’te silahla yaralanan gazeteci Mahmut Özkılıç’a yönelik davada da ‘azmettirici’ olarak yargılanıyor.

2 milyon euroluk suikast!

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.