Kavakçı Kan: Hiçbir karşılığı yok! SuperHaber-Özel

Malatya’da Alevi ailelerin yaşadığı evlere işaret konulması ile ilgili SuperHaber’e konuşan AK Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, “Türkiye bu tarz provokatif hadiselere prim verecek bir ülke değil. Her kesimden insanımızla, milletimizle beraber kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Malatya'da çoğunlukla Alevilerin yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasına ve provokasyon girişimine tepkiler sürerken olaya bir tepki de AK Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan’dan geldi. SuperHaber’e konuşan Kavakçı Kan, “milletimiz arasında bu tip provokasyonların hiçbir karşılığı yok. Biz kardeşçe yaşamaya, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmaya zenginliklerimizle, farklılıklarımızla, güzelliklerimizle bu topraklarda daha önce olduğu gibi yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

713025

Kavakçı Kan şunları söyledi:

Ülkemizde bu tip provokatif olaylar maalesef daha önce de yaşanmıştı. Ama artık Türkiye bu tarz provokatif hadiselere prim verecek bir ülke değil. Her kesimden insanımızla, milletimizle beraber kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz. Dönem dönem ne yazık ki insanlar etnik kimlik, siyasi görüş ve inanç gibi farklılıkları ön plana çıkartarak birbirine düşürülmek istendiler. Fakat Malatya’da yaşanan çirkin provokatif olayın münferit bir hadise olduğunu düşünüyoruz ve insan hakları savunucuları olarak bütün vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunmak için mücadeleye devam edeceğiz. Bu olayın failleri de eminim en kısa zamanda ortaya çıkacaktır ve gereken cezayı adalet önünde alacaklardır. Milletimiz arasında bu tip provokasyonların hiçbir karşılığı yok. Biz kardeşçe yaşamaya, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmaya zenginliklerimizle, farklılıklarımızla, güzelliklerimizle bu topraklarda daha önce olduğu gibi yaşamaya devam edeceğiz.

Kavakçı Kan: Hiçbir karşılığı yok! SuperHaber-Özel ile ilgili etiketler Malatya provokasyon ravza kavakçı kan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.