Katolik Kilisesi onay verdi: Vatikan'dan eşcinsel çift kararı!

Vatikan Katolik Kiliseleri'nde eşcinsel çiftlerin kutsanmasına izin verildiğini duyurdu. Peki eşcinsel evlilik onaylandı mı? Detaylar haberimizde...

Vatikan, Katolik papazların eşcinsel çiftleri kutsamasına izin verdi. Vatikan'ın inanç ile ilgili dairesi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko'nun izni ile eşcinsel evliliklerin kutsanmasını öngören belgeyi Pazartesi günü yayımladı.

Deutsche Welle'deki habere göre belge, birbirini seven insanların kutsanması ile dini evlilik töreni arasında kesin bir ayrım yapıyor. Kilisenin sadece kadın ve erkeğin evlenmesine izin verdiğine işaret edilen belgede, bu tutumda herhangi bir değişiklik olmadığına vurgu yapıldı. Bu nedenle de eşcinsel çiftleri kutsayacak papazların bunu belirli şartlar altında yapabileceğine dikkat çekildi.

ŞARTLI İZİN

Buna göre, eşcinsel çiftlerin kutsanmasının bir evlilik töreni gibi olmasından papazların kaçınması istendi. Kutsamanın, hiçbir şekilde kıyılan bir nikah veya birlikte yaşamanın kayıtlara geçirilmesi gibi törenlerle bağlantılı olmaması gerektiği vurgulandı.

Bunun yanı sıra çiftin, düğünlerde giyilen giysiler ile kiliseye gelmemesi gerektiği, birbirinin parmağına yüzük takmak gibi nikah törenlerine ait davranışlara izin verilmeyeceği ifade edildi. Getirilen bir diğer şart ise çiftlerin dini ayin sırasında kutsanmamasını öngörüyor.

2 YIL ÖNCE REDDEDİLDİ

Eşcinsel çiftlerin kutsanmasına izin verilmesi Katolik Kilisesinde bir devrim olarak nitelendiriliyor. Değişiklik ile kilise cemaatlerinde eşcinsel insanların da kendilerini rahat hissetmesinin hedeflendiği belirtiliyor.

Eşcinsel çiftlerin kutsanması Katolik Kilisesinde uzun süredir tartışma yaratan bir konuydu. Papa Françesko bu konuda daha ılımlı çizgi izlemesine rağmen birçok muhafazakâr din adamı bunu reddediyordu. Bu nedenle, Kardinal Viktor Fernandez tarafından hazırlanan ve eşcinsel çiftlerin kutsanmasını kabul eden belge beklenmedik bir adım olarak değerlendirildi.

2021 yılında, inançla ilgili dairenin eski yöneticisi Kardinal Luis Ladaria, eşcinsel çiftlerin kutsanmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğini bildirmişti.

Katolik Kilisesi onay verdi: Vatikan'dan eşcinsel çift kararı! ile ilgili etiketler Vatikan eşcinsellik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.