Katliama destek veren Myanmar güzelinin, tacı elinden alındı! / VİDEO

Myanmar güzellik kraliçesinin Miss Universe tacı Rohingya Müslümanlarıyla ilgili yorumlarını paylaştığı bir videoyu yayınlamasının ardından geri alındı. Yaşanan katliamın mağduru olan Müslümanları suçlayan Si'nin tacının alınmasının ardından ülkede tartışma çıktı. Yarışmayı düzenleyen medya kuruluşu bunun üzerine tacın video nedeniyle alınmadığı savunması yaptı.

19 yaşındaki Shwe Eain Si, Myanmar hükümetinin terör örgütü olarak nitelendirdiği Arakan Royingha Kurtuluş Ordusu'nu (ARSA) Rakhine eyaletinde şiddete neden olmakla suçlayan bir videoyu Facebook hesabında paylaşınca güzellik yarışmasını düzenleyen Hello Madam Group güzelin tacını siyasi yorumları nedeniyle geri almaya karar verdi.

shwe-eain-si-759

24 Eylül'de Facebook'ta paylaşılan videoda işkence görmüş çocuklar görünüyor. Shwe videoda bu şiddetin sebebinin ARSA olduğunu söylüyor. Ancak, şiddeti uygulayan, çocuk büyük demeden Arakanlıları katleden, köyleri top ateşleri ile yok eden Myanmar ordusu ile vahşeti öven ve yayan rahiplere tek söz etmiyor.

tasI

HELLO MADAM'DAN "VİDEODAN ÖNCE" SAVUNMASI

Hello Madam adlı medya grubu ise tacın geri alınması üzerine ülkede yaşanan tartışma üzerine yaptığı açıklamada, Si'nin, eğitimine dair kanıt sunmakta başarısız olması ve Vietnam gezisine yeterince hazırlanmaması da dahil, ‘güzellik yarışması adayına uygun olmayan tutumlar sergileyerek' kontratı ihlal ettiği için unvanının elinden alındığını belirtti.

Hello Madam'ın direktörü Soe Yu Wai ise BBC'ye yaptığı açıklamada kararın video yayınlanmadan önce alındığını dile getirdi.

Katliama destek veren Myanmar güzelinin, tacı elinden alındı! / VİDEO ile ilgili etiketler myammar güzeli tacı alındı arakan arsa shwe eain si
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.