Katil hemşire, en az 3 hastayı 'dezenfektan enjekte ederek' katletti!

Japonya'da mahkeme, dezenfektan enjekte ettiği 3 hastayı öldürmekle suçlanan hemşireye müebbet hapis cezası verdi.

Japonya'da mahkeme, 2016 yılında Tokyo yakınlarındaki bir hastanede dezenfektan enjekte ettiği 3 hastanın ölümüne neden olan eski hemşirenin yargılandığı davaya ilişkin kararını verdi.

ZİHİNSEL BOZUKLUKLARI HAFİFLETİCİ SEBEP OLARAK GÖRÜLMEDİ

Yokohama Bölge Mahkemesi'nde yapılan duruşmada sanık Ayumi Kuboki suçlamaları kabul ederken, heyet Kuboki'nin suç işlerken Otizm Spektrum Bozukluğu belirtileri gösterdiğini ve depresyonda olduğunu, ancak eylemlerinin tüm sorumluluğunu üstlenecek derecede zihinsel yetkinliğe sahip olduğuna işaret edildi.

Sanığın pişmanlık belirtisi gösterdiği söylense de mahkeme buna rağmen Kuboki'nin acımasızlığının göz ardı edilmesinin imkansız olduğuna ve kurbanların çektiği acının son derece ağır olduğuna dikkat çekti.

İDAM CEZASINDAN KIL PAYI KURTULDU

Heyet, pişmanlık belirtisi ve rehabilite edilebilme ihtimalini göz önünde bulundurarak sanığa idam cezası yerine müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti.

3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Eylül 2016'da Tokyo yakınlarındaki Yokohama'da bulunan Oguchi Hastanesi'nde 3 yaşlı hasta olağan dışı şekilde yaşamını yitirmiş, yapılan detaylı soruşturmada ise hemşire Kuboki’nin kurbanlarının ilaçlarına dezenfektan karıştırarak zehirlenmelerine neden olduğu sonucuna varılmıştı. Dava duruşmalarında suçlamaları kabul eden Kuboki'nin aynı eylemi birçok hastaya gerçekleştirdiğini itiraf ettiği de kamuoyuna yansımıştı.

Katil hemşire, en az 3 hastayı 'dezenfektan enjekte ederek' katletti! ile ilgili etiketler Japonya katil hemşire Müebbet idam zehirli dezenfektan enjeksiyon enjekte tokyo
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.