"Katil devlet" diyen Ahmet Şık "Katil PKK" diyemedi!

Devlete yönelik hakaretleri nedeniyle yargılanan HDP milletvekili Ahmet Şık, Yüksekova'daki alçak PKK saldırısı sonrası tepki toplayan bir mesaj paylaştı. Daha önce sosyal medyada yaptığı "Katil devlet" paylaşımı nedeniyle uzun süre konuşulan Şık'ın PKK vahşeti sonrası "Katil PKK" diyememesi dikkat çekti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK'nın yola döşediği el yapımı patlayıcı infilak etti.

Patlamada Nurcan Karakaya hayatını kaybederken, 11 aylık bebeği ise yaralandı. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bebek, hastanede yaşamını yitirdi.

Patlayıcının PKK'liler tarafından yerleştirildiği belirtilirken, bölgede harekat başlatıldı.

 

TÜRKİYE YASA BOĞULDU

Alçak terör saldırısı Türkiye'yi yasa boğarken, hain terör örgütüne yönelik çok sayıda kınama mesajı yayınlandı.

Mesaj yayınlayan isimler arasında "Devletiniz teröristtir" ve "katil devlet" şeklindeki sosyal medya paylaşımları sebebiyle yargılanan Ahmet Şık da yer aldı.

Ancak, 24 Haziran seçimlerinde HDP'den İstanbul milletvekili seçilen Şık'ın açıklamasında terör örgütünden bahsetmemesi ve "Katil PKK" diyememesi dikkat çekti.

"Katil devlet" diyen Ahmet Şık "Katil PKK" diyemedi!

Şık mesajında, "Her kim ve her ne adına olursa olsun bebek/anne öldüren katildir. Ölenin ve failin kim olduğuna/siyasi kimliğine bakarak pozisyon alanlar da kana ortaktır." ifadelerine yer verdi.

HDP milletvekilinin, açıklamasında, saldırıyı gerçekleştiren hain terör örgütü PKK'nın adını zikretmemesi büyük tepki topladı.

"Katil devlet" diyen Ahmet Şık "Katil PKK" diyemedi! - Resim : 2

SuperHaber

"Katil devlet" diyen Ahmet Şık "Katil PKK" diyemedi! ile ilgili etiketler PKK HDP ahmet şık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.