Kati Piri bile itiraf etmek zorunda kaldı: AB liderleri Erdoğan'ın alternatifi olmadığını düşünüyor

Türkiye düşmanlığı ile bilinen Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nin internet sitesi için bir makale kaleme aldı. Piri, makalesinde Avrupa Birliği liderlerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alternatifinin olmadığını düşündüğünü kaydetti.

Bir dönem Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü olarak görev yapan ve açıklamalarıyla sık sık Türkiye'yi hedef alan Hollandalı siyasetçi Kati Piri, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) için bir makale kaleme aldı.

PİRİ'DEN AB LİDERLERİNE ÇAĞRI: ERDOĞAN'A KARŞI DEMOKRATİK GÜÇLERİ DESTEKLEYİN

"Erdoğan'ın ötesinde Türkiye" başlıklı makalede, AB liderlerine çağrı yapan Piri, "Dikkatinizi Türkiye'deki demokratik güçleri desteklemeye çevirin" ifadelerini kullandı.

"AB LİDERLERİ, ERDOĞAN'IN ALTERNATİFİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR"

AB liderlerinin, Erdoğan'ın alternatifi olmadığını düşündüğünü vurgulayan Piri, yerel seçimlerde yapılan ittifakların "Erdoğan'ı zayıflattığını" öne sürdü.

Bu durumu bir fırsat olarak gören Piri, "Brüksel, Erdoğan'ı zayıflatmak için ekonomik gücünü kullanmaya isteksiz olduğunu gösterdi. Bu, Türk Cumhurbaşkanı'nın tutumunu güçlendirme riski taşıyor." dedi.

 Kati Piri bile itiraf etmek zorunda kaldı: AB liderleri Erdoğan'ın alternatifi olmadığını düşünüyor

Kati Piri bile itiraf etmek zorunda kaldı: AB liderleri Erdoğan'ın alternatifi olmadığını düşünüyor ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Avrupa Birliği Kati Piri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.