Katar’ın zırhlı araçlarını ASELSAN modernize etti

Türkiye ile Katar arasındaki sıcak ilişkiler ekonomik anlamda meyvelerini veriyor. Katar bu işbirliği ile kaliteli hizmeti Batılı ülkelerden aldığı fiyatlara göre daha ucuza alırken, Türkiye de mal ve hizmet ihracatı gerçekleştirmiş oluyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Katar - Türkiye işbirliği ile kaliteli hizmeti Batılı ülkelerden aldığı fiyatlara göre daha ucuza alırken, Türkiye de mal ve hizmet ihracatı gerçekleştirmiş oluyor. Bunun yeni örneği ise;

ASELSAN’ın, Katar’a ait 50 zırhlı personel taşıyıcıyı modernize etmesi oldu.
ASELSAN, Katar’a ait 50 adet Renault VAB Zırhlı Personel Taşıyıcıyı modernize etti. Modernize edilen araçlar Katar’da düzenlenen Dünya Kupası öncesinde teslim edildi. Gelişme bu yıl beşincisi düzenlenen Kara Sistemleri Semineri‘nde paylaşıldı. Modernizasyon projesi kapsamında araçlara SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi entegre edildi. Ek olarak araçlara Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi, Sürücü Görüş Sistemi, V/UHF Telsiz ve İç Haberleşme Sistemi entegre edildi.

Katar’ın zırhlı araçlarını ASELSAN modernize etti

VAB 6×6 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT)
VAB zırhlı personel taşıyıcı, Renault Trucks Defence tarafından geliştirilmiştir. Orijinal VAB, hem Fransız Ordusu hem de ihracat müşterileri için çok sayıda üretilmiştir. Aracın geliştirilmesine 2008’de başlanmıştır. Bu kapsamda VAB Mk.2, 2010’da kamuoyuna tanıtılmıştır. Yeni VAB Mk.2 ZPT, selefine göre gelişmiş koruma, hareket kabiliyeti ve taşıma kapasitesi kapasitesine sahiptir.

Military Today tarafından da aktarıldığı üzere aracın 4×4 ve 6×6 konfigürasyonları bulunmaktadır. 4×4 versiyonu, asker taşıyıcı olarak tasarlanmıştır. Ancak bahse konu araçlar devriye ve eskort görevlerinde de kullanılabilmektedir. 6×6 araçlar ise engebeli arazide daha iyi hareket kabiliyetine sahiptir.

VAB 4×4
10 personel taşıma kapasitesine sahip olan araç, saatte 105 km hıza ulaşabilmektedir. 1000 km menzili bulunan ZPT, 320 beygir gücüne sahip Renault DXi7 diesel motoru kullanmaktadır. 17.2 ton ağırlığında olan araç C-130 Hercules, A400M Atlas veya benzeri askeri kargo uçakları ile taşınabilmektedir.

Katar’ın zırhlı araçlarını ASELSAN modernize etti ile ilgili etiketler ekonomi Türkiye Katar ASELSAN
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.