Katar'ın ardından sıra İran'da mı?

SuperHaber yazarı Metehan Demir katıldığı canlı yayında Katar krizini değerlendirdi.

SuperHaber yazarı Metehan Demir katıldığı canlı yayında Katar krizini değerlendirdi.

Katar krizinin gündemde eskisi kadar yer almadığını belirten Demir, ''Katar'ı unutmadık ama Türkiye'nin gündemine yeni başlıklar girdiği için biraz dikkatimiz dağıldı. Ama dağılmaması lazım. her başlık üzerinde ilk günkü şevkle çalışmak lazım, çünkü Katar meselesi aslında Orta Doğu'nun yepyeni bir döneme girişinin göstergesi.'' dedi.

ABD İYİ, KÖTÜ POLİSİ OYNUYOR

Katar'ın dünyanın her bölgesinde yatırımlarının bulunduğunu hatırlatan Demir ''En önemlisi çok zengin bir ülkeden bahsediyoruz. Dünyanın her ülkesinde çok önemli yatırımları var. ABD ve Trump'un bir öyle bir böyle açıklamaları var. ABD Dışişleri Bakanlığı iyi polisi oynarken, Trump kötü polisi oynuyor. İngilizlerde dikkat çeken bir sessizlik var. En az 35-40 milyar dolar yatırımları olduğunu biliyoruz. Göründüğü kadarıyla Amerika ve İngiltere Katarı kendi çıkarlarına göre yontarak, bu krizi bitirmeye çalışacaklar.'' ifadelerini kullandı.

ACELE ETMEDEN SAKİNCE ÇALIŞMAK LAZIM

Türkiye'nin Katar'a asker gönderme kararına da değinen Demir, ''Asker gönderme kararının o anın heyecanıyla alınmış bir karar bence. Ama ben Katar meselesinde şunu düşünüyorum, bunlar inşallah günün birinde barışıp Türkiye ortada kalmaz. Çok fazla taraf olursanız ileride bir Arap blokuyla karşılaşabilirsiniz. Katar ile ilgili Türkiye haricinde kimsenin insani bir değer taşıdığını düşünmüyorum. Acele etmeden sakince hareket etmek lazım.

İRAN KRİZİ BAĞIRARAK GELİYO

r
Gelecek günlerde İran krizinin de geldiğini belirten Demir ''Türkiye'nin gelecek krizlere de hazır olması lazım. İran krizi bağırarak geliyor. ABD Orta Doğu'da bu oyuna giriyor yavaş, yavaş. Kılıç dansındaki tüm ülkeler ABD Başkanı ziyaretinin ardından Katar'a cephe aldı. ABD'den bu yönde bir sinyal gelmese böyle bir şey yaparlarmıydı.'' dedi.

Katar'ın ardından sıra İran'da mı? ile ilgili etiketler ABD katar krizi