Kasım Süleymani'nin yardımcısı DeyriZor'da öldürüldü!

Suriye'de rejim güçleri ile birlikte DeyriZor kentinde DEAŞ'a karşı mücadele veren İran'a bağlı milisleri yöneten Devrim Muhafızları Komutanı Hayrullah öldürüldü.

Suriye rejimine bağlı güçlerin DeyriZor'da DEAŞ'a karşı savaşı devam ediyor.

Kenti DEAŞ'tan geri almak için Suriye ordusuna Rusya havadan, İranlı komutanlar yönetimindeki Şii milisler ise karadan destek veriyor.

DeyriZor'un kırsalında DEAŞ'lıların Şii milislere yönelik düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları Komutanı Hayrullah hayatını kaybetti.

Hayrullah, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin yardımcılarından biriydi.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani kimdir?

Kasım Süleymani, 11 Mart 1957 tarihinde İran'ın Kirman eylanetindeki Rabor şehrinde dünyaya geldi.

Yoksul bir ailesi olan Süleymani, ailesinin borçlarını ödemek için henüz genç yaşlarında çalışmak zorunda kaldı. Bu dönemde Kirman'a taşındı ve inşaatlarda çalıştı.

İşten arta kalan zamanlarda spor yapmaya özen gösterirdi ve Hüccet Kamyab adında yerel bir vaizin sohbetlerine katılırdı.

kasAm_sAleymani

1979 senesindeki İran İslam Devrimi'nden sonra kurulan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na katıldı. Askerî alanda etraflıca eğitim almamasına rağmen ordu içinde kısa sürede yükselmeye başladı. Muhafızlığının ilk zamanlarında, İran'ın kuzeybatısında ve Batı Azerbaycan Eyaleti'nde bir Kürt ayrılıkçı ayaklanmasının bastırılmasında görev aldı.

İlk önemli vazifelerinden biri ise, İran-Irak Savaşı başladıktan sonra Kirman'daki erkekleri bir araya toplaması ve askerî eğitim vermesidir.

Özellikle Şiiler arasında cesur bir asker olarak bilinen Süleymani, henüz 23 yaşındayken 41. Sarallah Tümen Komutanı olarak görevlendirildi.

Savaş neticelendikten sonra, 1990'lı yıllarda, Kirman Eyaleti Devrim Muhafızları komutanı oldu.

1998 senesinde ise Ahmed Vahidi'den sonra, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı olarak görevlendirildi.

Kasım Süleymani'nin yardımcısı DeyriZor'da öldürüldü! ile ilgili etiketler Kasım Süleymani İran Suriye hayrullah devrim muhafızları komutanı deyrizor
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.