Kasım ayında en kazançlı yatırım altın oldu

Kasım ayında altın yatırımcılarını en çok memnun eden finansal getiri aracı olurken alıcısına yüzde 15,9 değer kazandırdı.

Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) baz alındığında yüzde 15,93 oranında kazanç getiren külçe altın oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı bültene göre TÜFE kıyas alındığında BIST 100 endeksi yüzde 13,37, Amerikan doları yüzde 12,72 ve Euro yüzde 10,81 oranlarında getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 2,32 ve devlet iç borçlanma senetleri yüzde 2,80 oranlarında kayıp getirdi.

Üç aylık değerlendirmede, külçe altın yine en yüksek getiri aracı olurken, yatırımcısına yüzde 20 kazanç sağladı. Altı aylık ve bir yıllık değerlendirme döneminde ise Amerikan doları, TÜFE bazında külçe altını geride bıraktı.

DOLARIN YILLIK GETİRİSİ YÜZDE 10 OLDU

Yıllık değerlendirmede Amerikan doları TÜFE kıyas alındığında yüzde 10,35 oranında yatırımcıya en yüksek reel getiriyi finansal araç olurken, üretici bazında Yİ-ÜFE ile kıyaslandığında yüzde 13,43 oranında birikim kaybettirdi.

TÜFE baz alındığında yıllık getiriler, BIST 100 endeksinde yüzde 9,77, külçe altında yüzde 8,06, Euro yüzde 6,36 oranlarında olurken, brüt mevduat faizi yüzde 7,72 ve devlet iç borçlanma senetleri yüzde 13,7 oranlarında kayıp yaşadı.

Kasım ayında en kazançlı yatırım altın oldu ile ilgili etiketler reel getiri yatırım araçları istatistik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.