Cemal Kaşıkçı'nın hayatını Vatan Şairi'ne yazdırdılar!

Ekim ayında suikaste kurban giden merhum gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yazılan 'Cemal Kaşıkçı' kitabının yazarı olan gazeteci Mehmet Akif Ersoy, ünlü kitabevi İdefix tarafından İstikal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy olarak gösterildi. Kitabevi, bu hatayla sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Washington Post Gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı hakkında yazılan ‘Cemal Kaşıkçı’ kitabının yazarı İdefix'in internet sitesinde, gazeteci Mehmet Akif Ersoy olarak gösterilmesi gerekirken, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy gösterildi.

VATAN ŞAİRİ'NİN FOTOĞRAFI YER ALDI

Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in anlatımıyla Sinan Onuş ve Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan kitabın İdefix’teki satış duyurusunda, ‘yazarın başka kitapları’ kısmında, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un fotoğrafı ve kitapları yer alıyor.

Cemal Kaşıkçı'nın hayatını Vatan Şairi'ne yazdırdılar!

Aynı yazarın başka kitapları bölümünde ise, yine İstiklal Marşı şairi Akif’in ‘Safahat’, ‘Firaklı Nameler’ ve diğer kitaplarına yer veriliyor ve ‘yazar hakkında’ bölümünde de, “Mehmet Âkif Ersoy, (doğum adı: Mehmet Ragif, 20 Aralık 1873 – 27 Aralık 1936), baba tarafından Arnavut, anne tarafından Özbek asıllı olan Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur’an mütercimi, yüzücü, milletvekili.Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı’nın yazarıdır. “Vatan Şairi” ve “Milli Şair” unvanları ile anılır” tanıtımını dikkat çekiyor.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ 

Sosyal medyada da İdefix’in, iki yazarı karıştıran duyurusuna yönelik eleştiri içeren paylaşımlar yapılıyor.

Cemal Kaşıkçı'nın hayatını Vatan Şairi'ne yazdırdılar! - Resim : 2

 

Cemal Kaşıkçı'nın hayatını Vatan Şairi'ne yazdırdılar! ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı Mehmet Akif Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.