Kaşıkçı Elması üzerinden yapılan algı tutmadı! Milli Saraylar Başkanlığı, o iddialar için dava açıyor

Türkiye'nin en değerli hazinelerinden biri olan "Kaşıkçı Elması" üzerinden yapılmak istenilen algı operasyonu tutmadı. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir kişinin paylaşımı sonrası, müzelerin yağmalandığı iddiaları oluşturulmaya çalışıldı. Ancak Milli Saraylar Başkanlığı'nın, "Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir" açıklaması ile bu algı boşa düştü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye üzerine özellikle sosyal medya hesapları üzerinden çeşitli algı operasyonlar yapıldığı bir kez daha ortaya çıktı.

Kaşıkçı Elması üzerinden yapılan algı tutmadı! Milli Saraylar Başkanlığı, o iddialar için dava açıyor

KAŞIKÇI ELMASI'NIN ÇALINDIĞI İDDİALARI TUTMADI!

Bu algı operasyonlarından biri bugün denendi. Türkiye'nin dünyaca ünlü "Kaşıkçı Elması" üzerinden yapılmak istenilen son algı operasyonu ise tutmadı. Ayşe Aydoğdu adlı bir kişi, Twitter üzerinden, "Kaşıkçı Elması kayıp" şeklinde bir paylaşım yaptı. Aynı kişi, paylaşımla beraber," Dolmabahçe Sarayı'nda 92 kg altın vazolar kayıp. Zeugma müzesinde 9 milyon $ değerindeki 10 eser kayıp. MSÜ Müzesi’nde 404 eser kayıp. Resim ve Heykel Müzesi'nde 250 milyon $ değerinde 302 tablo kayıp. Batman Müzesi'nde 20 altın sikke kayıp" diye tweetine yazılar ekledi. Bu paylaşım kısa sürede yayıldı.

Kaşıkçı Elması üzerinden yapılan algı tutmadı! Milli Saraylar Başkanlığı, o iddialar için dava açıyor - Resim : 2

Ardından, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sosyal medyadan, "Kaşıkçı Elması"nın çalındığı iddiasını yazan Ayşe Aydoğdu adlı kişinin tweetini alıntıladı. Özdağ alıntı tweetin altına, "Bu doğru ise Amerikan ordusunun işgal ettiği Bağdat’ta gerçekleşen tarih soykırımı benzeri bir tarih soykırımı Türkiye’de olmuş demektir. Bu konuda bakanlıktan resmî bilgi isteyeceğim. Cevabı kamuoyu ile paylaşacağım. Doğru olmadığını umut edelim." yazdı.

Kaşıkçı Elması üzerinden yapılan algı tutmadı! Milli Saraylar Başkanlığı, o iddialar için dava açıyor - Resim : 3

SON SÖZÜ MİLLİ SARAYLAR SÖYLEDİ

Kaşıkçı Elması üzerinden, Türkiye'de bulunan müzelerin yağmalandığı algısına son sözü Milli Saraylar Başkanlığı bir açıklama yaparak söyledi.

Kurumun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir" denildi.Açıklamanın devamın da,"Tarihî elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir. Kaşıkçı Elması’nın kaybolduğu veya değiştirildiği ile ilgili gerçek dışı iddialar, Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlere hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir. Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır." denildi.

Kaşıkçı Elması üzerinden yapılan algı tutmadı! Milli Saraylar Başkanlığı, o iddialar için dava açıyor - Resim : 4

Kaşıkçı Elması üzerinden yapılan algı tutmadı! Milli Saraylar Başkanlığı, o iddialar için dava açıyor - Resim : 5

ASILSIZ İDDİALARA SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ!

Seneler önce Uğur Dündar’ın söylediği "Kaşıkçı Elması'nın çalındığı iddiaları sırasında sosyal medyadan büyük tepkiler geldiği görüldü. Bu tepkiler de, iddialara karşılık, inanılmaması ve paylaşımlara dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

"-Bunu da söyledilerse pes artık. Kocaman Kaşıkçı Elması o kadar güvenlik altındayken nereye kaybolsun Allah aşkına

-Bence de hukuki yollara başvurmanız lazım önüne gelen iddia da bulunuyor o kayıp bu kayıp mümkünmü yani böyle birşey ? milli servetin kaybolmasına kim göz yumabilir yada kimin gücü yetebilir diye düşünüyorum böyle birşey olamaz olmaması lazım memleket meselesi bu...!

-Bu doğru bir bilgi değil.

Doğruluğu teyit edilmeyen paylaşımlara karşı dikkatli ve tedbirli olun."

Kaşıkçı Elması üzerinden yapılan algı tutmadı! Milli Saraylar Başkanlığı, o iddialar için dava açıyor - Resim : 6

Kaşıkçı Elması üzerinden yapılan algı tutmadı! Milli Saraylar Başkanlığı, o iddialar için dava açıyor ile ilgili etiketler Ümit Özdağ kaşıkçı elması çalındı iddiası Milli Saraylar Başkanlığı Ayşe Aydoğdu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.