Kartepe'de içme suyundan gelen kötü kokunun nedeni belli oldu: Gölete kaçak döküm yapıldı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde içme suyundan gelen kötü kokunun sebebi belli oldu. Yapılan incelemede iki mahalleye su sağlayan gölete kaçak döküm yapıldığı tespit edildi. Göletten sızan suların yeraltı suyuna karışarak kaynağa ulaştığı ve kokuya sebebiyet verdiği belirlendi.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, bir gölete izinsiz kimyasal madde dökülerek içme suyunun kirletilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Suadiye ve Çepni mahallelerinden gelen "suda koku" ihbarı üzerine Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve Kartepe Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Su kalite kontrol ekiplerince bölgeyi besleyen Gücük kaynağında koku tespit edilmesinin ardından, iki mahalleye su sağlanan Toraman 1, 2 ve 3, Barbarostepe, Kestanelik ve Otoşe depo giriş ve çıkışları iptal edilerek tüm şebeke suyu tahliye edildi ve temizlik işlemleri tamamlandı.

GÖLETE KAÇAK DÖKÜM YAPILMIŞ

Ekiplerce bölgede yapılan geniş çaplı incelemede, Gücük kaynağının üst kotlarında, yaklaşık 1 kilometre mesafede kullanılmayan taş ocağında bulunan gölete iki aracın kaçak döküm yaptığı tespit edildi.

Göletten sızan suların yeraltı suyuna karışarak kaynağa ulaştığı ve kokuya sebebiyet verdiği belirlendi.

NUMUNELER TÜBİTAK'A GÖNDERİLDİ

Araçlardan ve gölet suyundan araştırılmak üzere alınan numuneler TÜBİTAK'a, kaçak döküm yapılan kimyasal madde ise vidanjörlerle çekilerek bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ'a gönderildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından idari ve adli süreç başlatıldı.

SUYUN KİRLİ OLMADIĞI GÖRÜLDÜ

Numuneler üzerinde İSU Uluslararası Laboratuvar Merkezi'nde yapılan analizlerde, tüm kimyasal parametreler yönünden kirlilik bulunmadığı tespit edilirken, sudaki koku nedeniyle Gücük kaynağından su alımı durduruldu ve hat tahliye edildi. Bölgeye, Suadiye içme suyu arıtma tesisi ile Yuvacık Barajı hattından su verildi.

Kartepe'de içme suyundan gelen kötü kokunun nedeni belli oldu: Gölete kaçak döküm yapıldı ile ilgili etiketler Kocaeli Kartepe içme suyu kötü kolu gölet kaçak döküm
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.