Kartal Tibet'in eşi Gündüz Tibet kimdir? Gündüz Sencer öldü mü?

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan Kartal Tibet’in ölümü sonrasında eşi Gündüz Tibet ile olan evliliği ve çocukları da gündeme geldi. Peki, Gündüz Tibet kimdir, öldü mü?

1938 yılında Ankara’da dünyaya gelen ve 2 Temmuz 2021 tarihinde hayatını kaybeden ünlü oyuncu ve yönetmen Kartal Tibet, 1963 yılında Gündüz Sencer hanım ile evlendi. Kanat ve Kumru adında iki çocukları dünyaya gelen çiften Gündüz Sencer’in daha önceki tiyatrocu Mahir Canova ile ilk evliliğinden olan tiyatrocu Civan Canova’nın üvey babasıdır.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar boyunca Ankara'da tiyatro oyunculuğu yapan Kartal Tibet, Suat Yalaz'ın 1960 yılında yarattığı çizgi roman karakteri Karaoğlan'ın sinemaya uyarlanan Karaoğlan: Altay'dan Gelen Yiğit adlı filminde başrol oynadı.

Kartal Tibet'in eşi Gündüz Tibet kimdir? Gündüz Sencer öldü mü?

Dönemin jönlerinden Cüneyt Arkın'ın çizgi roman karakterleri Malkoçoğlu ve Kara Murat olarak seyircinin karşısına çıkması, bu tür macera filmlerinin popüler olmasına sebebiyet verdi. Sezgin Burak'ın yarattığı Tarkan filmi ile de adından söz ettiren Tibet, 1970'te Tarkan: Gümüş Eyer, 1971'de Tarkan: Viking Kanı, 1972'de Tarkan: Altın Madalyon ve 1973'te Tarkan: Güçlü Kahraman filmlerinde de başrol oynadı.

Önemli filmleri arasında Ölmeyen Aşk, Dağlar Kızı Reyhan, Senede Bir Gün, Sultan, Zübük, Gol Kralı ve Şalvar Davası yer almaktadır.

Kartal Tibet'in eşi Gündüz Tibet kimdir? Gündüz Sencer öldü mü? ile ilgili etiketler Kartal Tibet Gündüz Tibet Gündüz Sencer
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.