Karneler saat kaçta alınacak? Sivil gidilir mi?

Yoğun bir eğitim ve öğrenim döneminden sonra öğrencilerin merakla beklediği yaz tatiline sayılı gün kaldı. Öğrenciler tatile girmeden önce karnelerini saat kaçta alacaklarını merak ediyorlar. Okullarının ne zaman kapanacağı ve karnelerin saat kaçta alınacağı araştırılan konular arasında. Peki karneler saat kaçta alınacak? Okullar ne zaman kapanacak? Karne almaya sivil gidilir mi? Detaylar haberimizde...

Öğrencilerin heyecanla beklediği karne günü için az bir zaman kaldı. Eğitim ve öğretim dönemi sonrasında öğrencilerin başarılarının değerlendirildiği karnelerini almak için heyecanla bekliyorlar. Merakla beklenen güne kısa bir süre kala karnelerin saat kaçta alınacağı merak ediliyor.Peki karneler saat kaçta alınacak? Okullar ne zaman kapanacak? Karne almaya sivil gidilir mi? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Karneler saat kaçta alınacak? Sivil gidilir mi?

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Bu sene 05 Şubat 2018 tarihinde sona eren Sömestr tatilinin ardından okullar açıldı. Yaz için plan yapanlar okulların ne zaman kapanacağı merak ediyor. MEB tarafından yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde okullar 08 Haziran 2018 cuma günü sona erecek ve öğrenciler uzun bir yaz tatiline girecek.

 


2018 RESMİ TATİL GÜNLERİ

EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ 1 GÜN 01 MAYIS 2018 SALI

ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 1 GÜN 19 MAYIS 2018 CUMARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI AREFESi YARIM GÜN 14 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE
RAMAZAN BAYRAMI 1 GÜN 15 HAZİRAN 2018 CUMA
RAMAZAN BAYRAMI 2 GÜN 16 HAZİRAN 2018 CUMARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI 3 GÜN 17 HAZİRAN 2018 PAZAR

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ 1 GÜN 15 TEMMUZ 2018 PAZAR

KURBAN BAYRAMI AREFESİ YARIM GÜN 20 AĞUSTOS 2018 PAZARTESİ
KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 21 AĞUSTOS 2018 SALI
KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 22 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBA
KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 23 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE
KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 24 AĞUSTOS 2018 CUMA

ZAFER BAYRAMI 1 GÜN 30 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE

CUMHURİYET BAYRAMI 1 GÜN 29 EKİM 2018


OKUL

Okul, eğitim-öğretim verilen kurum ve bu faaliyetlerin gerçekleştirildiği tesisler. Okul sözcüğü çocuk ve gençlerin devam ettiği örgün eğitim kurumlarının yanı sıra tek bir alanda eğitim veren kurumlar ve bazı yüksek eğitim kurumları için de kullanılır: dans okulu, gazetecilik okulu, meslek yüksek okulu gibi. Herhangi bir okulda eğitim alan kimselere öğrenci denir.

Okulda eğitim-öğretim veren kişiye öğretmen denir. İlk ve orta dereceli okullarda okulun idaresinden okul müdürü ve müdür yardımcıları sorumludur. Ayrıca okulda hizmetliler ve memurlar bulunur ve bunlarda temizlik ve idare ile ilgilenir.

 


Okul sözcüğü Türkçe "okumak" kökünden, muhtemelen Fransızca école (ekol) sözcüğüne benzetilerek, serbest çağrışım yöntemiyle türetilmiştir.Fransızca école sözcüğünün kökeni Yunanca σχολή (skholế) kelimesidir ve "felsefe ve ders yeri" anlamına gelir.Türkçede Arapça kökenli mektep kelimesi de okul anlamında kullanılır.


Okul sadece bilimsel bilginin verildiği mekanlar değil aynı zamanda kültür, sanat, siyaset gibi öznel kaynaklı derslerin de verildiği eğitim kurumlarıdır.

Okullarda çeşitli düzeylerde genellikle toplu, bazı alanlarda da bireysel eğitim verilir. Okul eğitimindeki temel amaç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ahlaksal açıdan gelişmesini sağlamaktır. Ayrıca okullarda demokrasi anlayışının benimsetilmesi için sınıf başkanlığı, öğrenci temsilciliği gibi konumlar için seçimler yapılır.

Okul binaları okulun amacına göre yapılır. Okullar, öğrenci sayısının fazla olduğu bölgelerde çok katlı ve çok derslikli olarak yapılır. Her okulun bir adı vardır. Okul adları bazen ünlü kişilerin adlarından, bazen yerleşim alanlarından, bazen de okulda verilen eğitimin türünden kaynaklanırlar. Okul içerisinde derslikler; müdür, müdür yardımcısı, psikolojik danışman, veli görüşme ve öğretmenler odaları; lâboratuvarlar, spor salonu ve iş atölyesi gibi bölümler bulunmaktadır.

Bireyler yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan bilgileri örgün eğitim veren okullarda alırlar. Örneğin; okuma-yazma, hastalıklardan korunma, doğa olaylarına karşı önlemler alma gibi. Bir toplumun bilgi ve teknoloji üretebilmesi için yetişmiş insan gücüne gereksinimi vardır. Okul, hem bir bilgi yuvası hem de sosyal etkinliklerin yerine getirildiği bir kurumdur.

 

Karneler saat kaçta alınacak? Sivil gidilir mi? ile ilgili etiketler karneler saat kaçta alınacak
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.