Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor...

Katıldığı bir fotoğraf sergisinde FETÖ mensubu Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastının planlayıcısı firari Abdullah Bozkurt, İsveç'in başkenti Stockholm'de görüntülendi.

FETÖ'nün kapatılan yayın organı Today's Zaman'ın Ankara Temsilcisi olduğu dönemde Karlov suikastının tetikçisi Altıntaş ile irtibatı ortaya çıkan Bozkurt, Avrupa'nın göbeği İsveç'in başkenti Stockholm'de ortadan kaybolarak adeta sırlara karışmıştı.

Bozkurt, Rus İstihbaratı'nın takibinden kaçmak için 25 Eylül 2020'de evinin önünde üç kişi tarafından itilerek yere düşürüldüğü iddia ederek adres, araç ve iletişim bilgilerini resmi olarak İsveç'in tüm kayıt sisteminden sildirmişti.

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor...

AYDA BİR KEZ DIŞARIYA ÇIKIYOR

SABAH ekibi, uzun süren saha araştırması sonucunda, İsveç merkezli İngilizce yayın yapan 'Nordic Research and Monitoring Network'un kurucusu olan Bozkurt'un kentin Salem bölgesinde yaşadığını tespit etti. Bunun üzerine bölgeye giden ekibimiz, Bozkurt'un Mosshagestigen Sokağı'nda bulunan 7 numaralı binada 2020'den beri oturduğunu belirledi. Rusya Federasyonu Dış İstihbarat Servisi SVR'nin kendisini kaçırmasından korkan Bozkurt, evinden nadiren ve kısa süreliğine çıkıyor..

Neredeyse ayda bir kez dışarıya çıkan Bozkurt'u alışveriş merkezinden çıktığı sırada görüntülendi.

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor... - Resim : 2

TANINMAYACAK BİR ŞEKİLDE GİYİNİYOR

Bozkurt, oturduğu adrese yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Salem Center adlı alışveriş merkezinden çıktıktan sonra Salem Center Otobüs durağında bir süre otobüs bekledi. Bu sırada Bozkurt'un eski haline göre tanınmayacak bir şekilde giyindiği görüldü. Bozkurt'un, tanınmamak için de top sakal bıraktığı, kırmızı pantolon ve yeşil tişört giyip sarı şapka taktığı, farklı gözlük çerçeveleri ve taktığı müzik kulaklığı ile eski halini bilenlerin görünce tanıyamayacağı bir kılığa girdiği gözlendi. Otobüse binen Bozkurt, iki durak sonra Mosshagen durağında indi ve durağın arkasındaki toprak yoldan saklandığı adrese doğru yürüdü.

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor... - Resim : 3

6 YILDIR FİRARİ

Bylock kullanıcısı olan Bozkurt, 26 Temmuz 2016'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına kaçtı. Eşi ve çocukları da 15 gün sonra firari Bozkurt'un peşinden gitti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökhan Boydak'ın yürüttüğü 2017/98464 sayılı FETÖ soruşturmasından şüpheli olan Bozkurt hakkında, o dönem İstanbul 2. Sulh Ceza hakimi Nusret Alper Pazarcıkcı tarafından verilen yakalama kararı bulunuyor.

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor... - Resim : 4

TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE YAYIN YAPIYOR

Bozkurt'un Stockholm'de 02 Eylül 2018'de kurduğu Nordic Monitör adlı kara propaganda sitesi 2018'den bugüne kadar Türkiye aleyhine 12 bin civarında haber ve podcast yayınladı. Bu yayınlarda ağırlıklı olarak Türkiye'nin iç ve dış politikası, enerji politikaları, savunma sanayisi ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) hedef alınıyor.

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor... - Resim : 5

CİNAYETİ İŞLEMESİ İÇİN TELKİNDE BULUNDU

Bozkurt'un Karlov suikastındaki rolü ise kritik öneme sahip. Bozkurt'un, Today's Zaman Ankara Temsilcisi olduğu dönemde, suikastçı Mevlüt Mert Altındaş'a kiralık ev ayarlayıp suikastı işlemesi için telkinde bulunduğu biliniyor. Bozkurt'la alakalı, itirafçı MİT mahrem imamlarından Salim Zeybek, cinayetten 3 yıl sonra 10 Ekim 2019'da Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı'ya Karlov Suikastıyla alakalı Bozkurt'un cinayetteki rolüyle ilgili ifade verdi. Zeybek ifadesinde, suikasttan hemen sonra MİT İmamı Bülent Bişer'le 'signal' uygulaması üzerinden yaptığı görüşmede, örgütün suikastı FETÖ'nün yapmadığına ilişkin yurt dışında kamuoyu oluşturmak için aralarında üst düzey FETÖ imamlarının da olduğu çalışma grubunun kurulduğunu, bu grupta Bozkurt'un da örgüt lehine algı çalışması için Nordic Monitör üzerinden haber analiz yapmakla görevlendirildiğini dile getirdi.

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor... - Resim : 6

TÜRKİYE'NİN SAVAŞ PLANINI İFŞA ETTİ

Bozkurt, Türkiye'yle Ermenistan arasında olası bir savaş çıkması durumunda devreye sokulacak 2001'de hazırlanan 'Atmaca' adlı planını internet sitesinde deşifre etti. Bozkurt, bu siteden Libya'da görev yapan MİT personellerinin belgesini de ifşa eden isim olarak biliniyor. Bozkurt, firari durumdayken 6 Mart 2019 tarihinde Birleşmiş Milletler'in Cenevre Ofisi'nde konuşmacı olarak bir diğer FETÖ firarisi Levent Kenez'le birlikte Türkiye aleyhine kara propaganda yapmıştı.

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor... - Resim : 7

SUİKAST ÖNCESİ "ELÇİLİKLER GÜVENDE DEĞİL" MESAJI

Bozkurt, suikasttan 3 gün önce Twitter'dan "Türkiye'de artık elçilikler güvende değil" şeklinde paylaşım yaptı. Suikasttan hemen sonra ise FETÖ'nün suikasttaki rolünü örtbas etmek için manipülasyon çalışmaları yürüttü.

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor... - Resim : 8

Karlov suikastının planlayıcısı Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi! Ayda bir dışarı çıkıyor... ile ilgili etiketler İsveç FETÖ Abdullah Bozkurt karlov suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.