Karikatürist Latif Demirci'nin cenaze töreni bilgileri belli oldu

Hürriyet Gazetesi'nin usta çizeri Latif Demirci önceki gün evinde düşmüş ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmamıştı. Bir süre önce kalp ameliyatı geçiren ve önceki gün 61 yaşında vefat eden Latif Demirci, yakınları ve sevenleri tarafından yarın son yolculuğuna uğurlanacak. Demirci, yarın ikindi vakti Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Press Bey ve Media Hanım', 'Muhlis Bey', 'Mithat ve Mirsat', 'Arap Kadri' gibi unutulmaz tiplemelere hayat veren usta çizer Latif Demirci 61 yaşında hayata veda etti. Vefatıyla, sevenlerini, yakınlarını ve sanat dünyasını yasa boğan Latif Demirci'nin cenaze töreni bilgileri netleşti.

YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Latif Demirci 7 Haziran Salı günü ikindi vakti Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


LATİF DEMİRCİ'NİN KIZINDAN YÜREK YAKAN PAYLAŞIM

Latif Demirci'nin kızı Yasemin Demirci'nin sosyal medya hesabından babasıyla yaptığı paylaşım görenleri duygulandırdı. Yasemin Demirci, babası Latif Demirci'nin vefatının ardından üzünsütünü dile getirdi: ''Babamı, en yakın arkadaşımı kaybettim ve buna kalbim, zihnim nefesim ne kadar dayanabilir bilemiyordum. Sonra sorunun ‘kayıp’ kelimesinde olduğunu fark ettim. Çünkü ben bir şey kaybetmedim. Çok şanslı bir insanım, olabilecek en güzel babaya, babadan öte bir yoldaşa sahip oldum ve bu anlamda inanılmaz mutlu hissediyorum kendimi. Gözlerimden yaşlar akarken bile onu düşünüp gülümsüyorum. Onunla hep güldük. En zor anlarda bile kahkahalar attık, espriler yaptık, onun o güzel gözleri gülerken kısıldıkça kısıldı. Şimdi tamamen kapandı gözleri ve eminim gülerken kapandı. Kesin aklına son anda çok komik bir şey gelmiştir. Benim geldi ve senin de bunu duyduğunu biliyorum. İyi ki babamsın. İyi ki dostum ve her şeyimsin. İyi ki kızınım. Seni her düşündüğümde gülümseyeceğim canımın en içi.''

Karikatürist Latif Demirci'nin cenaze töreni bilgileri belli oldu

LATİF DEMİRCİ HAKKINDA

"Gırgır" ve "Fırt" dergilerine yaptığı çizimlerle meslek hayatına adım atan Latif Demirci, "Muhlis Bey", "Mithat ve Mirsat", "Canavar Koyun Orhan", "Arap Kadri", "Press Bey" ve "Tarzan" gibi karakterlerin çizerliğini yaptı.

Kurduğu "Hıbır" ve devamı olan "HBR Maymun" mizah dergilerinin kapanmasından sonra gazete ve dergiler için çizmeye başlayan Demirci, 1990'lı yıllarda yurt içi ve yurt dışında karikatür sergileri açtı.

Karikatürist Latif Demirci'nin cenaze töreni bilgileri belli oldu - Resim : 2

Kitap kapağı, poster ve çizgi film gibi çalışmalarda da yer alan çizer, Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların kadrolarında yer aldı ve uzun süre Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı.

90'lı yıllarda Hollanda, Fransa ve Finlandiya'da karikatürleri sergilenen çizerin, yayımlanmış on karikatür albümü var: Tarzan, Arap Kadri (1984), The Selamın Aleyküm (1985), Yes Problem (1987), Eyvah Mezun Oldum!.. (1991), Mithat-Mirsat (1991), Nostalcisi Kandilli (1992), Doğuştan Fenerli Mithat (YKY, 1999), Köşeli Türklerden Press Bey (YKY, 2001), Press Bey Millenyum 2000 (YKY, 2000), Bugün, Devlet İçin Ne Yaptın (YKY, 2002).

Karikatürist Latif Demirci'nin cenaze töreni bilgileri belli oldu - Resim : 3

 

 

Karikatürist Latif Demirci'nin cenaze töreni bilgileri belli oldu ile ilgili etiketler cenaze latif demirci Yasemin Demirci
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.