Kardeşi Savcı Kiraz'ı şehit etmişti! Ağabeyi son operasyonda yakalandı...

İstanbul Polisi’nin terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınanlar arasında, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden Şafak Yayla'nın ağabeyinin de olduğu belirtildi. DHKP-C ile bağlantısı olduğu belirlenen çok sayıda adrese yapılan operasyonlarda ayrıca Thomson marka makineli tabanca ile suikastlerde kullanılan küçük tip altın kaplama toplu tabanca da ele geçirildi... Silahların Bulut Yayla ile ilgili olmadığı belirtildi.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) 13 Aralık’ta terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon düzenledi.

İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Haklarında yakalama kararı olan 7 şüpheli ise adreslerinde bulunamadı. Adreslerdeki aramalarda, Thomson marka otomatik silah, 6.35 çapında bir suikast tabancası ve 2 silah ele geçirildi.

dhkpc-silah-ortasilah

SİLAHLAR FARKLI ADRESTE

Ele geçirilen silahlar arasındaki Thomson marka silah ve suikast tabancasının Bulut Yayla'nın evinde bulunduğu öne sürüldü. Ancak bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bulut Yayla'nın silahların bulunduğu adreste ikamet etmediği ortaya çıktı. Yayla'nın farklı bir ifadedeki iddialar sebebiyle yakalandığı dile getirildi.

bulut_yayla23

TUTUKLANMIŞTI

Bulut Yayla 31 Mayıs 2013'te Yunanistan'dan Türkiye'ye girerken Edirne'de gözaltına alındı. O dönem İçişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada Bulut Yayla'nın 2012'de DHKP-C'ye yönelik bir operasyon firarisi olduğu belirtilmişti. Yayla 3 Haziran 2013'te tutuklanmıştı.

Kaynak: Sözcü

Kardeşi Savcı Kiraz'ı şehit etmişti! Ağabeyi son operasyonda yakalandı... ile ilgili etiketler savcı selim kiraz
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.