Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu!

Türk Karate Dünyası, efsane karateci Hakkı Koşar’ın 10.Dan’ı almasının ardından karıştı. Karate Milli Takımı eski antrenörü Doğan Kılıç’ın,” sayın hocamız Hakkı Koşar onuncu Dan olmuş, tabii ki buna karşı değilim ancak; onuncu Dan verenleri kabul edemiyorum çünkü o Danı verecek seviyede orda hiç kimse yok. Danlar don oldu.” açıklaması tartışmalara neden oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye Karate Federasyonu Onursal Başkanı ünlü karateci Hakkı Koşar, karate de en üst seviyeye ulaştı.

KOŞAR 80 YAŞINDA10.DAN OLDU!

Türk Karatesi’nin en eski sporcularından olan Hakkı Koşar, 80 yaşında, karate de 10.Dan’ı aldı. Koşar’a geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir törenle, Karate Federasyon Başkanı Aslan Abid Uğuz ve yönetimi tarafından 10.Dan diplomasının verildiği açıklandı.Türk Sotokan Karatesinin kurucusu ve Karate Federasyonun Onursal Başkanı Hakkı Koşar böylece Türkiye de ilk resmi 10.Dan diploması alan kişi oldu.

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu!

KARATE CAMİASI KARIŞTI!

Türk Karate Dünyası,efsane karateci Hakkı Koşar’ın 10.Dan’ı almasının ardından karıştı.Başta Karate Milli Takımı eski antrenörü Doğan Kılıç’ın sosyal medyadan yazdığı, sayın hocamız hakkı koşar onuncu dan olmuş, tabii ki buna karşı değilim ancak; onuncu Dan verenleri kabul edemiyorum çünkü o danı verecek seviyede orda hiç kimse yok.”açıklaması, gözleri biran da yeniden karate camiasına çevirdi.

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! - Resim : 2

“KILIÇ:”DANLAR DON OLDU!”

Hakkı Koşar gibi, karateye yıllarını veren ve binlerce karateci yetiştiren Doğan Kılıç, sosyal medyadan yazdığı mesajin devamında, ”Ben 1985 yılında beşinci Dan oldum, daha sonra danlar Don olduğu için bana kuşak verecek hiç bir kimse olmadığından, beşinçi Dan olarak kaldım çünü benim adım Doğan Kılıç kişiliğim her şeyden daha önemli.” yazdı. Kılıç’ın bu mesajının ardından, yüzlerce karate hocası yorum yaparak, Hakkı Koşar’ın “10.Dan Diploması”almasına görüş bildirdi.Doğan Kılıç’ın açıklamasının ardından yapılan yorumlar ise şöyle;

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! - Resim : 3

Müslüm Koç: Hocamızın talebesinin talebesi bile 7'Dan 8'Dan olmuş bunu makara yapar gibi yorum yapmayalım lütfen sayesinde ülkemizde bu sporu yapanlar var ekmek parası kazananlardan var bizler gençliğimizde sevgili hocamizi örnek olarak çalıştık bu güne kadar bu unvanı hocamıza taktim etmeyen her federasyon görevlisi sorumludur kiymetli hocamıza sağlıklı bir yaşam diliyorum saygılar sunuyorum.

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! - Resim : 4

Hasan Şensoy: Türkiye’de karateyi büyük kitlelere (gazetelerde gün gün verilen derslerde dahil) tanıtan ve sevdiren büyük hocanın adıdır Doğan Kılıç... Biz sporculuğu ve hayatı ondan öğrendik!

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! - Resim : 5

Mustafa Ergen: Hakkı Kosar Hocamızın üzerinden gündem yaratmaya hiç gerek yok. Türk Karate sine verdiği hizmet ortada herkeste kaçınılmaz büyük hakkı vardır. Dan töreninin takdimine gelince en üst makam olan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı törenle ve saygıyla takdim ediyor karate de daha büyük makam varmı ki? Takdim edenlerin Dan seviyesi ise konu herkesin bildiği gibi Hakkı hocamızdan daha büyük Dan yokki. O takdim etsin...
Buradan birşey çıkmaz, bu konu sadece alkışlanır. Güzel bir tören olmuştur. Hakkı Koşar hocamı gönülden kutlar sağlık ve sıhhat dilerim.

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! - Resim : 6

Davut Mermer: Hocamızın öğrencileri 8-9'Dan olmuş neyin hesabını yapıyorsunuz? Üstelik dünyada hocamıza 10'Dan verecek kim var? Olanlarda ahirette intikal etti. Shotokan karate'nin kick boks, boks tan daha etkili olduğuna inanan ve öğrencilerini bu şekilde adapta edip çalıştıran Türkiye'de tek hocadır. Saygılar sunarım oss.

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! - Resim : 7

İbrahim Diler: Öncelikle Hakkı Koşar hocamızın 10'uncu Danı nı kutluyorum. Değerli camiamız şunu bilmeliki Hakkı koşar duayen hocamıza 10'uncu Danı nı Federasyon yönetim kurulu tarafından verilmiştir. Yani demek oluyor ki devlete hükümete bağlı resmi bir kurum tarafından veriliyor. Herhalde bazı hocalarımız 10'Dan'ı dan kurulu tarafından verildiğini zannediyor. Velhasıl öyle de olsada Dan kurulu federasyonu temsil ediyor. (Bütün Dan'ların üzerinde yetkili kurumdur.) Federasyonda Spor bakanlığını Spor bakanlığı ise hükümeti devleti temsil ediyor. Böyle konuşmalar yaparak hiçbir yere varamazsınız kendinizi küçültmeyiniz lütfen ve lütfen Hakkı Koşar hocamıza küçültücü laflar etmeyiniz herkes Hakkı Koşar hocamız tarafından eğitilerek para kazandığınızı unutmayınız.

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! - Resim : 8

Nabi Açe: Bu ülkede insanlar 1980'nli yıllarda karate sporuyla tanıştıysa sevdiyse Hakkı Koşar senseyi bunların basinda bir hocadır hayırlı olsun.

Selahattin Çobanoğlu: Çok doğru Can hocam yüreğine sağlık oss.

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! - Resim : 9

 HAKKI KOŞAR KİMDİR?

Hakkı Koşar, 8 Aralık 1943 tarihinde İstanbul'da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi’nde öğrenim gördü. Harp Okulu'nda bulunduğu dönemde atletizme başladı. Daha sonra dövüş sporlarına da ilgi duymaya başladı. Judo'da milli forma giyerek İtalya'da karakuşak aldı. Türkiye Amatör Karate Organizasyonu'nun kurulmasında da öncü oldu. 1978'de Avrupa Karate Federasyonu'nun teknik komite üyeliğine seçildi. Bunun yanında Fudokan Asya Karate Federasyonu As Başkanı, Fudokan Dünya Karate Federasyonu Teknik Komite Üyesi, Fudokan Avrupa Karate Federasyonu Hakem Komite Üyesi, Avrupa Karate Federasyonu Teknik Komite Başkanlığı, TC. Karate Federasyonu Başkanlığı ve Teknik Komite Başkanlığı da yaptı. Ayrıca Kuleli, Deniz Harp Okulları, Polis Okulları, Donanma Komutanlığı ile çeşitli üniversitelerde de spor uzmanı olarak hizmet verdi. 1984-2004 yılları arasında da ANAP Kadıköy Yönetim Kurulu üyesi oldu. Öte yandan Hakkı Koşar, 1972 yılında Tarkan: Güçlü Kahraman filminde Çin'li Wang Yu karakterini oynamıştır. 1975'de de Müjdat Gezen'in başrolünü oynadığı Aptal Şampiyon adlı filmde kendisini canlandırmıştır. 
Hakkı Kolar, Cüneyt Arkın’ın karate hocası olarak da bilinmektedir.

Karate camiası karıştı! Hakkı Koşar 10.Dan oldu! ile ilgili etiketler Cüneyt Arkın Kartal Tibet Tarkan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.