Kararname siyaset tarihine geçti: Karın yağması yasaklandı!

Buzlu yollar, bozulan traktörler, bütçenin olmaması, sürekli yağan kar, elektrik kesintileri ve sürekli mızmızlanan şehir halkı… Kış kaosuyla başı belada olan Fransız bir Belediye Başkanı, çareyi siyaset tarihine geçecek bir kararnameyi imzalamakta buldu: Karlara yağmayı yasakladı. 

Doğu Fransa'daki Jura dağlarının sıkışmış  Cerdon belediyesinin başı kışın yağan karlarla belada.

'KARLARA, YAĞMAK  ÇIKARILAN BİR KARARNAME İLE YASAKLANDI'

Cerdon Belediye Başkanı Marc Chavent, çaresiz kalınca dünya siyaset tarihine geçecek resmi bir kararname ile 'karlara yağmayı yasakladı'.

Yerleşimin, kar yağışı nedeniyle karşılaştığı zorluklardan o kadar bıkmış ki, belediye başkanı bu haftanın başlarında sıfırın altındaki sıcaklıklarda atmosferde yoğuşma olmasını tamamen yasakladığını, twitter hesabında fotoğrafını paylaştığı bir kararname ile yasakladı. 

Kararname siyaset tarihine geçti: Karın yağması yasaklandı!

PEKİ KARARNAMENİN SEBEBİ NE?

Aslında iyi niyetli kararname elbette karların pek de umrunda olmadı. Bu kararname daha çok, gerçek sorunlara dikkat çeken bir yasama sembolizmi eylemiydi: Fransız haber sitesi actuLyon'un bildirdiği gibi, bu kasabanın elektriği genellikle kar yağmaya başlar başlamaz kesiliyor ve birkaç hafta önce belediyenin kar temizleme traktörü de bozuldu.

Kararname siyaset tarihine geçti: Karın yağması yasaklandı! - Resim : 2

BELEDİYELERE VERİLEN FAZLA ÖZERKLİĞİ ELEŞTİRDİ

Her yıl 150.000 Euro karla mücadele ayıramayız diyen çaresiz Cerdon Belediye Başkanı, Paris'in belediyelere fazla özerklik vermesini eleştirdi. 

 

Kaynak: SuperHaber

Kararname siyaset tarihine geçti: Karın yağması yasaklandı! ile ilgili etiketler kar Fransa yağmak yasaklandı ceron marc yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.