Karar'dan tepki toplayan mizanpaj

Son dönemde Kürt vatandaşların oylarını toplamak için harekete geçen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar gazetesine verdiği röportajda bu söylemlerini sürdürdü. Röportaj gazetenin manşetinden verilirken, haberin sunuş biçimi okurlardan tepki topladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önce Kobani soruşturması kapsamında gözaltına alınan partilileri için HDP'ye 'geçmiş olsun' telefonu etti, ardından da Kürt seçmenin oylarını alabilmek için çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bitlis ve Diyarbakır'daki il kongrelerinde AK Parti'nin yeniden Kürt sorunu oluşturduğunu iddia eden Babacan, iktidarın kayyum politikasının, kazanamadığı seçimlerde halkı cezalandırmaya dönüştüğünü öne sürdü.

İktidarın seçimle kazanamadığı her belediyeyi hukuksuzca ele geçirmeye çalıştığını söyleyen Babacan "Daha farklı bölgelerde bunu yapmak istiyorlar ama cesaret edemiyorlar" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

 Diğer yandan bugün Karar gazetesinden İbrahim Kahveci'ye röportaj veren Ali Babacan, aynı açıklamalarını sürdürdü.

Röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hedef alan Babacan, "Çıraklık, kalfalık dönemi var ama ustalık dönemi iyi olmadı. Üç dönem kuralını boşuna koymamıştık. Süreler uzayınca ilkeler değil  kişisel tutumlar ön plana çıkıyor. Bu Kürt meselesinde de hataları çoğalttı." diye konuştu.

Türkiye'yi bir kaos ortamı varmış gibi tarif eden Babacan, "Bir bakıyorsunuz, sosyal medyada eleştiri yapan gençler tutuklanıyor. Klavye ya, klavye… Klavyeden korkuyorlar" ifadesini kullandı.

KARAR GAZETESİ'NE TEPKİ

Karar gazetesi, bu sözlerin yer aldığı röportajı manşetinden şehit cenazesi haberinin hemen yanında okuyucularına sunarak 'akıl oyunlarına' başvurdu.

Röportajın, şehit cenazesi haberinin hemen yanında 'Ustalık dönemi felaket getirdi' manseti ile sunulması tepki topladı.

Karar'dan tepki toplayan mizanpaj

Karar'dan tepki toplayan mizanpaj ile ilgili etiketler Ali Babacan Karar gazetesi Şehit Deva Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.