Gaziantep FK karşısında 3-2 kazanan Fatih Karagümrük lige 3 puanla başladı

Süper Lig'in ilk haftasında Fatih Karagümrük ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Fatih Karagümrük, karşılaşmayı 3-2 kazandı. Fatih Karagümrük'ün golleri Papy Djilobodji (KK), Aleksandar Pesic ve ilk maçında golle buluşan Ahmed Musa'dan geldi. Gaziantep'in golleri ise Angelo Sagal ve Papy Djilobodji'den geldi. Gaziantep'in ilk golünü atan Sagal, kırmızı kart cezası nedeniyle önümüzdeki hafta Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Süper Lig'de 2021-22 sezonu Beşiktaş'ın evinde Çaykur Rizespor'u 3-0 yendiği maçla başladı. Cumartesi seansı ise Fatih Karagümrük-Gaziantep FK maçıyla devam etti.

Fatih Karagümrük, karşılaşmanın 10. dakikasında Gaziantepli Papy Djilobodji'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti. Gaziantep ise 17. dakikada, kazanılan penaltı vuruşunu Angelo Sagal ile gole çevirerek beraberliği yakaladı. 

Gaziantep FK karşısında 3-2 kazanan Fatih Karagümrük lige 3 puanla başladı

Golden yalnıza 2 dakika sonra Aleksandar Pesic ile gol bulan Fatih Karagümrük ise ilk devreyi 2-1 önde kapattı. Gaziantep'in tek golünü atan Sagal, 45 artı 2. dakikada kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Sagal, önümüzdeki hafta Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Maçın ikinci yarısında Ahmed Musa ile 1 gol daha bulan Fatih Karagümrük'e, Gaziantep'li Papy Djilobodji ile karşılık verdi. Fatih Karagümrük 3 puanı 3 golle aldı.

Gaziantep FK karşısında 3-2 kazanan Fatih Karagümrük lige 3 puanla başladı - Resim : 2

AHMED MUSA GOLLE BAŞLADI

Fatih Karagümrük'ün yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 28 yaşındaki Nijeryalı forvet Ahmed Musa, ilk maçında golle buluştu.

Gaziantep FK karşısında 3-2 kazanan Fatih Karagümrük lige 3 puanla başladı - Resim : 3

İtalyan teknik adam Francesco Farioli ile yola devam eden Karagümrük, ilk maçını kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor. İstanbul'un Kırmızı-Siyahlı ekibi, yaz transfer döneminde Faslı stoper Medhi Benatia ve Nijeryalı forvet Ahmed Musa dikkat çekici isimleri kadrosuna kattı. G.Saray'dan Jimmy Durmaz'ın tapusunu alan Karagümrük'ün yeni golcüsü ise Maccabi Tel-Aviv'den gelen Aleksandar Pesic oldu.

Kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen Ahmed Musa, "Benim için burada bir aile ortamı var. Hocam, kulüp çalışanları, başkan ve oyuncu arkadaşlarım harikalar. Bu takımda olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum. Başkan Süleyman Hurma buraya geldiğimde kulübün son yıllardaki başarılarını anlattı. Bu takımın başarılarına katkıda bulunmak istiyorum. Bu kulübü daha yukarılara çıkarmak istiyorum" demişti.

"OYUNCUNUN İYİSİ KÖTÜSÜ VARDIR"

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli "Lige 3 puanla başlamak çok önemliydi. Daha iyi bir noktaya geleceğiz. Yolumuz çok uzun. Genel olarak oyuncularımın performansından memnunum. Bazı oyuncularımızın istenilen düzeye gelmeleri için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İlk 11'de 3 yerli oyuncu oynatma zorunluluğuyla ilgili bir soruya da yanıt veren Farioli, "Yeni kurala doğal olarak alışık olmamız lazım. Bazı pozisyonlarda yabancı oyuncuları kullanıyorum. Bugün oynayan 3 Türk oyuncunun performansından memnunum. Efe daha fazlasını beklediğimiz bir oyuncu. Bu kalitesi var. Jimmy Durmaz bize gerekli yardımı yaptı. Kerim çok fazla mücadele etti. Erhun da çok iyi işler yaptı. Bence Türk ya da yabancı oyuncu kavramı yok. Oyuncunun iyisi vardır. İyi oyuncu da her zaman sahada olur." cevabını verdi.

1,5 yıl sonra taraftarların statta yer almasıyla ilgili görüşlerini aktaran Farioli, "Çok mutluyum. Dönmeleri bizim için çok önemliydi. Maçtan düştüğümüz anlarda bizi arkada iten bir güç oldu. Haftalar geçtikçe taraftar sayısının artacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Gaziantep FK karşısında 3-2 kazanan Fatih Karagümrük lige 3 puanla başladı - Resim : 4

"3 FUTBOLCU ARAMIZA KATILACAK"

Lige mağlubiyetle başlayan Gaziantep Teknik Direktörü Erol Bulut ise eksiklerini kapatarak daha iyi bir performans sergileyeceklerini kaydetti.

Müsabakaya istedikleri başlangıcı yapamadıklarını aktaran Bulut, "Lige daha iyi başlamak isterdik. Kaybettik. Maçın ilk yarısı Fatih Karagümrük'ün kontrolünde geçti. İkinci yarı çok iyi mücadele ettik. Oyuncularım ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Daha iyi bir Gaziantep seyrettirmek istiyoruz. Orta saha ve hücum hattı için anlaştığımız 3 futbolcu da aramıza katılacak. Detaylar üzerinde daha fazla çalışmak gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.

Angelo Sagal'ın ilk yarının sonunda gördüğü kırmızı kartla ilgili Erol Bulut, "Kırmızı kart kararı biraz ağır. Oyuncunun topa hamlesi var. Sonra ayağı da değmiş olabilir." ifadelerini kullandı.

Son olarak Gaziantep'in son 2 sezonda daha fazla kontra atak futbolu oynadığını vurgulayan Bulut, "Bunu değiştirmek istiyoruz. Topa sahip olmaya çalışıyoruz. Zaman gerekiyor. Transferlerle takımı daha üst seviyeye çekmek istiyoruz. Geçen seneden daha iyisini yapmaya çalışacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Gaziantep FK karşısında 3-2 kazanan Fatih Karagümrük lige 3 puanla başladı - Resim : 5

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fatih Karagümrük: Viviano, Hedenstad, Benatia, Zukanovic, Balkovec, Biglia, Erhun, Efe, Kerim Frei, Ahmed Musa, Pesic

Ataç Gaziantep FK: Günay, Djilobodji, Ulaş, Ertuğrul, Hamza, Olkowski, Jefferson Junior, Furkan, Recep Niyaz, Sagal, Dicko

Gaziantep FK karşısında 3-2 kazanan Fatih Karagümrük lige 3 puanla başladı - Resim : 6

GAZİANTEP'TE İKİ İSİM KORONA

Teknik direktörlüğe Erol Bulut'u getiren ve henüz istediği transferleri yapamaya Gaziantep FK maç öncesi iki futbolcusunun koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla sarsıldı.

Bulut maç öncesi yaptığı açıklamada, "Kamp dönemi bizim açımızdan genel anlamda iyi geçti. Çünkü 6 hafta boyunca bir sakatımız olmadı. Futbolcularımız istekli çalıştılar. Cumartesi günü yüzde 100 hazır olacağız. Oynayacağımız ilk lig maçından inşallah istediğimiz sonucu alıp, buraya geri döneriz" demişti.


Gaziantep FK karşısında 3-2 kazanan Fatih Karagümrük lige 3 puanla başladı ile ilgili etiketler Gaziantep FK Erol Bulut fatih karagümrük ahmed musa Francesco Farioli
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.