Karagül: Küresel tefecilerin intikam harekatı bu. Ekonomik değil, jeopolitik saldırı!

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, piyasalarda yaşanan son gelişmeleri "finansal terör" olarak tanımadı. "Küresel tefecilerin" intikam harekatı başlattığını vurgulayan Karagül, "Ekonomik değil, jeopolitik saldırıdır. Londra-Frankfurt-New York üçgeninin, faiz geliri düşünce finansal darbe süreci başlatmasıdır." diye yazdı

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, bugün kaleme aldığı, "‘Siyasi terör’, ‘ekonomik terör’: Bu açık bir müdahale sürecidir. - Seçim dışı arayışlara ortam hazırlamaktır. - Bize “teslim olun, kurtulun” diyorlar." başlığını taşıyan yazısından "finansal darbe" sürecinin başlatıldığını yazdı.

Piyasalarda yaşanan olağanüstü gelişmeleri "ekonomik terör" olarak tanımlayan Karagül, "Küresel tefecilerin intikam harekâtıdır bu. Ekonomik değil, jeopolitik saldırıdır. Londra-Frankfurt-New York üçgeninin, faiz geliri düşünce finansal darbe süreci başlatmasıdır. İçerideki fırsatçılar, sırtlanlar eliyle “seçim dışı arayış” başlatıldı!" ifadelerini kullandı.

Karagül şunları kaydetti;

"Her yolu denediler. Durmuyorlar. Durmayacaklar. Daha da saldıracaklar. Sınırlardan saldırdılar. Denizlerden saldırdılar. Ankara’dan/İstanbul’dan saldırdılar. Devletin içinden saldırdılar. Terörle, darbe ile, suikast girişimleri ile saldırdılar.

Şimdi yine saldırıyorlar. Dolar silahı ile, finansal terörle saldırıyorlar! “Ekonomiyi çökertirsek bütün jeopolitik hesaplar da çöker” diye umuyorlar. “Milleti infiale sürüklersek, toplumsal isyan dalgası oluşturursak Türkiye içeriden çöker, durdurulur” diyorlar.

“MİLLETİ ÇEKELİM GERİSİ GELİR”: UMUTLARIMIZI VURUYORLAR.

Türkiye’nin umutlarına, coşkusuna, gelecek hesaplarına, büyük vizyonuna saldırıyorlar. “Milleti buradan çekelim, gerisi gelir” diyorlar. Bunun için içerideki “siyasi teröristler”i sahaya sürdüler.

Üretim patlarken, ihracat patlarken, istihdam artarken, üretimi daha da güçlendirecek adımlar atılırken dolarla vuruyorlar. Küresel tefeciler, içerideki açgözlüler, ellerindeki sermaye gücü ile ekonomik darbe yapmaya çalışıyor.

Kendi çıkarlarını devam ettirmek için, doyumsuzluklarını daha da artırmak için, intikam almak için kirli bir hesabı milletin sırtından servis ediyorlar.

AÇGÖZLÜLER, DOYUMSUZLAR: “DAHA ÇOK KAZANALIM” DİYE FAKİRLERİ SAHAYA SÜRÜYORLAR.

Dar gelirlileri sahaya sürüp onlar üzerinden Türkiye ile savaşıyorlar.
Devletle hesaplaşırken milleti silah olarak kullanıyor, onların sıkıntılarını iğrenç biçimde istismar ediyorlar.

Dünyada hiçbir ülkede olmayan dolar artışı, kur artışı sadece Türkiye’de oluyorsa bu bir müdahaledir. Türkiye’nin ekonomisi ile başlayıp biten bir olay değildir.

BU AÇIK, NET BİR MÜDAHALE SÜRECİ. SEÇİM DIŞI ARAYIŞ BAŞLADI.

Bu açık ve net yeni müdahale sürecidir. İntikam bütün Türkiye’den alınıyor. “Teslim olun kurtulun, teslim olun bu saldırıyı durduralım” diyorlar.

Küresel tefecilerin intikam harekâtıdır bu. Ekonomik değil, jeopolitik saldırıdır. Londra-Frankfurt-New York üçgeninin, faiz geliri düşünce finansal darbe süreci başlatmasıdır.

İçerideki fırsatçılar, sırtlanlar eliyle “seçim dışı arayış” başlatıldı!"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Karagül: Küresel tefecilerin intikam harekatı bu. Ekonomik değil, jeopolitik saldırı! ile ilgili etiketler İbrahim Karagül Darbe terör finans köşe yazıları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.