Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi

Batı Karadeniz, aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle mücadele ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sel afetinin yaşandığı Kastamonu'da 32, Sinop'ta 6 can kaybı olduğunu açıkladı. Ekiplerin arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Kastamonu'da 32, Sinop'ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, Bartın'da 1 kişi aranıyor. 

SON DURUMU BAKAN KOCA AÇIKLADI

Sinop ile ilgili verileri paylaşan Bakan Koca, “Sinop’ta 6 can kaybımız var. Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’i Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. 18 hasta evlerine nakledildi. 27 ambulans, 16 UMKE, 1 Mobil komuta aracıyla toplam 149 sağlık personeli görev başında” diye konuştu.

Kastamonu’daki son duruma da değinen Koca, “Kastamonu’da 32 can kaybımız var. 228 kişi selden etkilendi. Hastanelerimizde 12 kişinin tedavisine devam ediliyor. 32 adet ambulans, 24 adet UMKE timi, 1 set çadır, 1 hastane donanımı ve 1 adet unimog ile toplam 215 sağlık personeli görev başında” bilgilerini verdi.

Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi - Resim : 2

Açıklamada, "Bartın'da kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir." bilgisine yer verildi.

Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi - Resim : 3

Bartın'ın Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile UMKE personelince sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, Sinop'un Ayancık ve Kastamonu'nun Bozkurt ilçelerinde arama ve kurtarma ekiplerince çalışmalara devam edildiği anlatıldı.

Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi - Resim : 4

 

Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 38'e yükseldi ile ilgili etiketler AFAD Kastamonu sel felaketi
GÜNÜN VİDEOSU

Afrika ülkesinde darbe girişimi engellendi! Darbeye kalkışan grubun içinde 3 CIA ajanı yakalandı....

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC), ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu. Darbeye kalkışan grubun içinde ABD vatandaşı 3 CIA ajanı yakalandı.