Karadeniz yağmura teslim oldu, Trabzon'da 2 kişi öldü

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde öğleden sonra etkili olan şiddetli yağmur, su baskınlarına yol açtı. Selde 2 kişi hayatını kaybetti.

Başta Trabzon olmak üzere Karadeniz'in çoğu şehrinde etkili olan şiddetli yağmur, su baskınlarına yol açtı. Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kaymaları can aldı. Dolanlı Köyü’nde kayan toprağın altında kalan 58 yaşındaki Dürdane Dübüş ile Ağaçlı Köyü’nde çöken evin altında kalan 55 yaşındaki Fatih Oğuzhan, yaşamlarını yitirdi.

Sabah saatlerinde başlayan ancak ilerleyen saatlerde etkisini artıran şiddetli yağmur nedeniyle Ağasar deresi ile bazı küçük dereler taştı, ilçe merkezinde çok sayıda ev ve işyerinin bodrum ve giriş katlarını su bastı.

Cadde ve sokakların yer yer suyla dolduğu ilçe merkezinde araçlar su altında kaldı, mahsur kalan vatandaşları da itfaiye ekipleri kurtardı.

Elektriklerin kesik olduğu ilçede, yağışın kesilmesi sonrasında Trabzon Büyükşehir ve Beşikdüzü Belediyesi iş makineleri tıkanan menfezleri açmak ve biriken suları temizlemek için çalışma başlattı.

Van'da yıldırım çarpması sonucu bir kişi öldü

Van'ın Erciş İlçesi’nde tkili olan rüzgar ise, birçok binanın çatısının uçmasına ve elektriklerin kesilmesine neden oldu. Van’ın Bahçesaray İlçesi’nde ise yıldırım düşmesi sonucu 22 yaşındaki Feleknaz Sezer hayatını kaybetti.

Karadeniz yağmura teslim oldu, Trabzon'da 2 kişi öldü ile ilgili etiketler Trabzon Beşikdüzü Yağış su baskını