Karadeniz üzerinde tehlikeli yakınlaşma

Rusya ile ABD uçakları arasında Karadeniz üzerinde it dalaşı yaşandı. Rus savaş uçakları, Karadeniz üzerinde devriye görevi yapan ABD'ye ait uçağı engelledi. Bu arada Rusya'nın 10 denizaltısavar uçağı dünyanın dört bir yanında tarafsız sularda uçuş gerçekleştirdi. İlginç olan ise NATO uçaklarının da onlara eşlik etmesiydi.

Rusya ile ABD arasındaki gerilim Karadeniz'de devam ediyor. Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi, Rus savaş uçağının Karadeniz üzerinde ABD’ye ait bir devriye uçağını engellediğini açıkladı.

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Rus hava sahası kontrol sistemleri, Karadeniz'in tarafsız suları üzerinden Rus devlet sınırına yaklaşan bir hava hedefi tespit etti. Su-27 tipi savaş uçağı, sınırlarımıza yaklaşan hedefin ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait P-8A Poseidon tipi devriye uçağı olduğunu tespit etti” denildi.

10 RUS DENİZALTISAVAR UÇAĞINA NATO JETLERİ EŞLİK ETTİ

Bu arada Rusya Donanması’nın komutanı Nikolai Evmenov, 10 adet TU-142 tipi denizaltısavar uçağına NATO savaş uçaklarının eşlik ettiğini söyledi.

Evmenov, 10 adet TU-142 tipi denizaltısavar uçağının, Karadeniz, Baltık Denizi, Norveç Denizi, Çukçi Denizi, Beaufort Denizi, Kuzey Denizi Rotası boyunca ve Pasifik Okyanusu'nun tarafsız suları üzerinde uçtuğunu kaydetti. Evmenov, Rus uçaklarına bu sırada NATO savaş uçaklarının eşlik ettiğini belirtti.

Karadeniz üzerinde tehlikeli yakınlaşma ile ilgili etiketler Rusya ABD NATO Karadeniz it dalaşı SU-27 P-8A Poseidon TU-142 denizaltısavar uçak
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.