‘Karadeniz patlayacak' diyen Celal Şengör'e tepki: "Saçmalıyor"

Katıldığı bir YouTube kanalındaki videosunda Karadeniz ile ilgili "Karadeniz sonunda patlayacak. Oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak." ifadelerini kullanan Yer Bilimci Celal Şengör'e tepki geldi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Şengör için "Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor sadece." dedi.

Yer bilimci Celal Şengör, KAFA TV YouTube kanalında yaptığı açıklamalarla gündem oturmuştu. Şengör, Karadeniz'de yaşanan oksijen azalmasının altını çizerek, gazlar sebebiyle Karadeniz'in en sonunda patlayacağını belirtti.

Şengör şu ifadeleri kullandı:

"KARADENİZ PATLAYACAK"

"Karadeniz'in olacağı gibi sonunda bu gazlar püskürmeye başlıyor. Karadeniz sonunda patlayacak. Basbayağı. Çünkü içerisinde gazlar var. Bu gazlar giderek artıyor. Bunlar gazoz gibi yüzeye çıkacak sonunda Karadeniz'in 60 km çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak."

‘Karadeniz patlayacak' diyen Celal Şengör'e tepki: "Saçmalıyor"

KARADENİZ NE ZAMAN PATLAYACAK?

Celal Şengör'ün bu sözleri tedirginlik yarattı. Yaşanacak patlamada İstanbul da dahil pek çok şehrin yerle bir olacağını belirten Şengör, patlamanın gaz seviyesiyle alakalı olduğunun altını çizdi.

Şengör, "Karadeniz ne zaman patlayacak?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Geçen 100 yıldan beri 200 küsur metreden 180 metreye falan indi. Oksijenli kısım giderek azalıyor. Ne zaman patlar onu bilmiyorum. Ben onu incelemedim. Birkaç yüzyıl sonra patlayabilir."

‘Karadeniz patlayacak' diyen Celal Şengör'e tepki: "Saçmalıyor" - Resim : 2

CELAL ŞENGÖR'E TEPKİ: "SAÇMALIYOR"

X hesabından Şengör’ün açıklamalarına tepki gösteren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ise, “Karadenizin patlayacağı falan yok merak etmeyin. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor sadece. Bilim İnsanlarında ilerleyen yaşlarda çok görülen bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

‘Karadeniz patlayacak' diyen Celal Şengör'e tepki: "Saçmalıyor" - Resim : 3

‘Karadeniz patlayacak' diyen Celal Şengör'e tepki: "Saçmalıyor" ile ilgili etiketler Celal Şengör Karadeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.