Karabağ’da ikinci av: Hocalı katliamı canisi Balasanyan yakalandı!

Azerbaycan’ın Karabağ’a yaptığı, ”Lokal antiterör Denetimi”nden sonra, terör elebaşları birer birer yakalanıyor. Azerbaycan Ordusu’nun, sözde “Artsak Devlet Bakanı” ilan edilen Ruben Vartanyan’dan sonra, Hocalı Katliamı sanıklarından Vitali Balasanyan’ın da yakalandığı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan Ordusu, Karabağ’da bulunan ermeni terör örgüt liderlerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

ERMENİ TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞI VARTANYAN SINIRDA YAKALANDI!

Karabağ’dan kaçmak isteyen ermeni terör örgütü liderlerinden olan, eski Rus oligarşi Ruben Vartanyan, Ermenistan’a kaçamadan yakalanmıştı.Terörist lider Vartanyan, Azerbaycan sınır polisi tarafından kontrol edilen Laçin Koridoru’nda Ermenitan’a kaçmaya çalışırken yakalanarak Bakü’ye getirildi. ”Kara para aklayıcı” olarak bilinen Vartanyan, Bakü’de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KARABAĞ’DA İKİNCİ AV BALASANYAN OLDU!

Azerbaycan Ordusu’nun Ermeni terör örgütü liderlerine yaptığı arama ve operasyonlar da, Vartanyan’dan sonra, Vitali Balasanyan’ın da yakalandığı öğrenildi. Vitali Balasanyan,1.Karabağ Savaşı’n sonrasında, Azerbaycan halkına Hocalı’’da korkunç katliamlar yapan Ermeni sözde komutanlardan biri olduğu biliniyor.

ELEGEÇİRİLEN SİLAH VE MÜHİMMATLAR AÇIKLANDI!

Öte yandan, Ermeni terör elebaşları yakalanmaya devam ederken, teröristlerin kullandığı silah ve mühimmatlar da elegeçirildiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı verilerine göre, Karabağ bölgesinde gerçekleştirilen lokal nitelikli antiterör önlemleri sona erdikten sonra el konulan askeri teçhizat, silah ve mühimmat hakkında 27 Eylül saat 17.00 itibarıyla olan bilgi şu şekilde:

1. Hafif silah ve bombaatar – 1.132 adet
2. Topçu silahları – 61 adet
3. Hava savunma sistemleri – 235 adet
4. Mühimmat – 434.295 adet
5. Teçhizat ve malzemeler – 2.732 adet
6. Optik ve diğer cihazlar – 231 adet
7. Zırhlı araçlar – 26 adet
8. Araç ekipmanı – 125 adet
9. Römork – 21 adet

 HOCALI KATLİAMI NE ZAMAN OLDU?

Tarihler 25 Şubat 1992’yi gösteriyordu. Akşam saatlerinde Ermeni kuvvetleri Azerbaycan halkına saldırıya başladı. İddialara göre, Ermeniler saldırı için Rus ordusunun o zaman Hankendi’de bulunan güçlerinden yardım aldılar. Ermeni kuvvetlerinin, Rusların teknik imkanlarını kullanarak kenti top ve tank ateşine tuttu; hatta saldırıda Rus askerlerinin bizzat yer aldığı bile kayıtlara geçti. 26 Şubat sabahına kadar süren katliam, 613 kişinin canına maloldu. Üstelik çoğunda ağır işkence izleri vardı.

Ermeni askerlerinin gece karanlığında yaptığı katliam, 26 Şubat'tın ilk ışıklarıyla insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Sivillerin toplu şekilde öldürülmesi ve hunharca eylemler, o dönemde çekilen görüntüler ve katliamdan sağ kurtulanların anlattıkları tarihe kanlı harflerle yazıldı.

Resmi kayıtlara göre, öldürülenlerden 63’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlıydı. 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulmuştu. 1275 kişi ise, Ermeni güçlerin elinde esirdi. Esir alınan 68'i kadın, 26'sı çocuk 150 kişiden hiç haber alınamadı.

Katliamda 8 aile tamamen yok edildi, 25 çocuk her iki ebeveynini, 130 çocuk ise ebeveynlerinden birini kaybetti.

Karabağ’da ikinci av: Hocalı katliamı canisi Balasanyan yakalandı! ile ilgili etiketler Ermenistan Hocalı Katliamı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.