'Türkiye'nin eğitimleri sayesinde kazandık'

Azerbaycan ordusu, 30 yıldır işgal altında olan Dağlık Karabağ'ı 44 gün süren operasyonlarla geri aldı. Savaşta görev alan Azerbaycan askerleri, kazandıkları zaferi kameralar karşısında anlattı. Askerlerden Ali Karamov açıklamalarında, "Türkiye'de eğitim alan askerler her zaman bu savaşta en ön saflarda savaştı ve en az kayıplar verdi." ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ zaferini kazanan kahraman Azerbaycan askerleri, kazandıkları zaferi kameralar karşısında anlattı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Karabağ zaferini anlatan Azerbaycan askeri, "44 günde 30 yıllık savaşı bitirmek için sadece teknoloji yeterli olmaz. Bunun arkasında derin bir geçmiş var." dedi.

Türkiye'nin büyük desteğinden bahseden askerler, bütün subayların Türkiye'de eğitim aldıklarını belirtti.

30 YILLIK SAVAŞI BİTİRMEK İÇİN SADECE TEKNOLOJİ YETERLİ OLMAZ

Albay Ruslan Imamquliyev, verdiği röportajda, "44 günde 30 yıllık savaşı bitirmek için sadece teknoloji yeterli olmaz.

Bunun arkasında derin bir geçmiş var. 90'lı yıllardan bugüne Türkiye'de eğitim almamış Azerbaycan subayı yoktur." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE EĞİTİM ALAN ASKERLER BU SAVAŞTA EN ÖN SAFLARDA SAVAŞTI"

Kahraman akerlerden Ali Karamov açıklamalarında, "Türkiye'de eğitim alan askerler her zaman bu savaşta en ön saflarda savaştı ve en az kayıpları verdi." ifadelerini kullandı.

'Türkiye'nin eğitimleri sayesinde kazandık'
Ali Karamov

 

BU EĞİTİMLER SAYESİNDE KAZANDIK

Karamov "Düşmanın bütün kuvvetlerini mahveden, bütün operasyonlarda en önde bulunan askerler burada. Eğer ben bugün hayattaysam, Azerbaycan ikinci Karabağ savaşını kazandıysa, Bu eğitimlerin sayesindedir." dedi.

'Türkiye'nin eğitimleri sayesinde kazandık' - Resim : 2
Albay Ruslan Imamquliyev

 

 

'Türkiye'nin eğitimleri sayesinde kazandık' ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Türkiye Operasyon Savaş asker dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.