Karabağ her gün gelişiyor: Füzuli Havalimanı'na 'uluslararası' statüsü

Karabağ, Ermeni işgalinden kurtulduğundan beri hızla gelişmeye devam ediyor. Azerbaycan'ın, Ermenistan işgalinden kurtarılan Füzuli kentinde inşa edilen havalimanına uluslararası statü verildi.

Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından Füzuli Havalimanı'na, uluslararası statü verildiği belirtildi.

KARABAĞIN HİNTERLAND'INDA BÜYÜK GENİŞLEME

Açıklamada, Füzuli Havalimanı uluslararası uçuşlara açık olacağı ve Karabağ'ın turizm potansiyelinin gelişmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

FÜZULİ HAVALİMANI

Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Karabağ’ın ilk havalimanı Füzuli Uluslararası Havalimanı, en yüksek uluslararası standart ve normlara uygun olarak, her türlü uçağı kabul edebilecek kapasitede inşa edildi.

Havalimanına ilk test uçuşu 5 Eylül'de AZAL'ın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A340-500 ile gerçekleştirilmişti.

Tüm uluslararası standartlara cevap veren Füzuli Havalimanı 3 bin metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde bir piste sahip. 60 bin metrekarelik bir alanı kaplayan bir piste sahip olan havalimanı, 8 uçağı aynı anda kabul edebiliyor.

Karabağ her gün gelişiyor: Füzuli Havalimanı'na 'uluslararası' statüsü ile ilgili etiketler Havalimanı Azerbaycan Ermeni karabağ fuzuli uluslararası işgal
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.