Kara listede olanlara müjde! Bankalar kredi veriyor mu? Ayrıntılar haberimizde...

Banka kara listesine girmişseniz bankaların bir çok ürününü kullanmakta sıkıntılarla karşılayabilirsiniz. Banka kara listedekilere kreid kartı veren bankalar arayışı da bu sıkıntıyı yaşayanlar tarafından yapılmaktadır. Sicili bozuk kara listede ve kredi notu düşük olanlara bankalar kredi veriyor mu? Kara liste nedir? Kötü sicil ile kara listenin farkları nelerdir? Kimler kefil olabilir? Kredi başvurusu nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık ayrıntılar haberimizde...

Kredi borcu nedeniye icra takibinde olanlara bankalar kredi vermemektedir.Kara listede olan ve sicili bozuk olan kişilere durumlarını düzeltmeden kredi çıkmamaktadır ancak son dönemde bankalar durumlarını düzeltmek isteyenlere kolaylık sağlamaktadırlar. Sicili bozuk müşteriler kredi kartı almada sıkıntı yaşadığından acaba bankalar kredi veriyor mu? Kara liste nedir? Kötü sicil ile kara listenin farkları nelerdir? Kimler kefil olabilir? Kredi başvurusu nasıl yapılır? gibi sorular vatandaşın aklına takılmaktadır? Bankalar da kara listede olan müşterilerine kolaylıklar sağlayarak bu durumdan kurtulmalarına yardımcı olmaktadır.

KARA LİSTE NEDİR?

Kara listede daha önce kullanmış olduğu krediler veya kredi kartları nedeniyle, birçok defa borucunu ödemeyen, aylık geliri ödemesi gereken taksit tutarlarını aşan, herhangi bir gelir belgesi sunamayan, icralık duruma düşen veya düşmek üzere olan kişilerin merkez bankası ve kredi kayıt bürosu tarafından belirlenen listeye dahil edilen kişilere kara listede olanlar denir. Kara liste tamamen maddi bir durum olduğundan dolayı kişinin borçlarını ödemesi durumunda 5 yıl içerisinde kara listeden silinebilir.

Bozuk-Sicile-Kredi-Veren-Bankalar-Kredi-Notuna-Bakmayan-Bankalar-2

SİCİLİ BOZUK KARA LİSTEDE VE KREDİ NOTU DÜŞÜK OLANLARA BANKALAR KREDİ VERİYOR MU?

Kara listede olan kişinin kredi kullanması çok düşük bir ihtimaldir. Çözüm olarak ise, kara listede olan kişilerin isimlerini sildirmeli. Bunun için de, öncelikle bankaya olan tüm borçlarını ödemesi gerekmektedir. Fakat borcunu ödenen kişilerin kara listeden çıkabilmesi için 5 yıl yıl süreci beklemesi ön görülmüştür. Yayınlanan bir diğer bilgiye göre ise; Artan prim faizleri sebebiyle devlet kademesi 1 milyon insanı kapsayacak bir sicil affını gündemine aldı. Bu af kapsamında son 3 aylık süreç temel alınarak kredi taksitlerini düzenli ödeyen kişilere sicil affı ve bununla bağlantılı kara listeden çıkma durumu söz konusu oldu. Bu yasa kapsamında sadece bireyler değil tüccar, esnaf ve iş adamları da yararlanabilecek. Bu aftan yararlanabilen kişiler banka olacak ve bankalara başvurarak kredi ekebileceklerdir. Kara listede olan kişiler kara liste konulu afları takip etmeli ve doğrultuda hareket etmelidirler.

kredi-notu-620x380_2

KÖTÜ SİCİL İLE KARA LİSTENİN FARKLARI NELERDİR?

Kara sicil tamamen, borçları nedeniyle, “kredi verilemez” grubunda bulunan kişilerdir. Ancak sicili bozuk olanlar ise, kredi notu düşük olan, kredi notu sorgulamasında riskli kişiler olarak görülen kişilerdir. Kara listede olan kişiler ile sicili bozuk kişiler arasında ki fark budur. Bankalar tarafından tamamen kredi verilemeyen kişiler ile kötü sicilli kişiler arasında ayrım yapılmaktadır.

Ülkemizde kredi veren bankalar; Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası (Vakıfbank), Adabank, Akbank, Anadolubank, Fibabanka, Şekerbank, Turkish Bank, Citibank, Denizbank, Finans Bank, HSBC Bank, ING Bank, Odea Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Alternatifbank, Burgan Bank gibi bankalarıdır. Bu bankaların herhangi birine kredi başvurusu yapabileceğiniz gibi, daha önce bu bankalardan kullanmış olduğunuz kredi nedeniyle, sicili bozuk durumuna düşmeniz durumunda kredilerinizin yapılandırılması için başvuruda bulunabilirsiniz. Bankaların uygun görmesi durumunda yapılandırma veya borç kapatma kredisi kullanabilirsiniz. Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalara başvurmadan önce bankalara nasıl başvuruda bulunacağınızı bilmeniz gerekmektedir. İnternet üzerinden sicili bozuk olanlara kredi veren bankalara kredi başvurusu yapabilirsiniz.

SİCİLİ BOZUK OLAN ESNAF KREDİ ALABİLİR Mİ?

Bankalara göre esnaflar, KOBİ adı altında geçer ve bankalar tarafından sevilen bir müşteri profilidir. Esnafların kredi sicilinin bozuk olması durumunda kredi çekebilmesi için, gelirinin yüksek olduğunu raporlar halinde sunmalıdır. Çoğu banka esnafların kredi çekebilmesi için bazı olanaklar sağlamaktadır ve sicilini arka plana atarlar. Bankalar için önemli olan, esnafın geliri ve işletmenin düzenli geliridir. Piyasada çoğu zaman Sicili Bozuk Olan Esnafa Faizsiz Kredi adı altında kampanyalar başlatılmış ve bankaların esnafa olan güveninin bir kez daha altı çizilmiştir.

KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kötü sicili olan, icralık durumda olanlar ve sicili bozuk olanların kredi başvuruları tüm banka şubelerinin müşteri temsilciliğinden yapılabilmektedir. Sizde, Akbank, İşbankası, TEB, İngBank gibi bankalara ve diğer bankalara kredi başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca bankaların kredi kampanyalarından yararlanarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Kampanyalar dahilinde bankaların internet sitelerinden en uygun kredileri seçerek online başvuruda bulunabilirsiniz.

KREDİ NOTU DÜŞÜK OLANLARA BANKALAR KREDİ VERİYOR MU?

Sicili bozuk terimi iki anlam taşımaktadır. Birincisi kredi notu düşük olan burda bir parantez açmamız gerekirse ”Kredi notun etkisi bildiğiniz üzere bir hayli yüksek notunuzu ücretsiz kredi notu öğrenme makalemizden bilgi sahibi olabilirsiniz”, bankalar tarafından kredi işlemi yapıldığı esnada, daha önce kredi veya kredi kartı kullanmamış olması nedeniyle, hakkında olumlu veya olumsuz sonuç alınamayan riskli grupta bulunan kişilerdir. Aynı zamanda kara listede olmamasına rağmen daha önce birkaç defa borcunu ödememesi nedeniyle, hakkında olumsuz not verilmiş kişiler de sicili bozuk olanlar grubunda görülebilmektedir. Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar ise, bu grupta olan kişilere, çeşitli yöntemler ile kredi veren bankalardır.

Kara listede olanlara müjde! Bankalar kredi veriyor mu? Ayrıntılar haberimizde... ile ilgili etiketler kredi Banka esnaf sicil karaliste gelir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.