Kara Fatma Mezarı başında dualarla anıldı!

Üsteğmen Kara Fatma’ nın 62. Vefat yıl dönümünde Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınlarını Anma Programında Kulaksız Mezarlığında Üsteğmen Kara Fatma’nın mezarı başında yapıldı.

Tarihimizde önemli kayıtlardan Üsteğmen Kara Fatma uzun yıllardır Milli Mücadelenin cesur ve kayıp kadınlarını araştıran Araştırmacı&Yazar İlknur Bektaş'ın gayretleri ile bu yıl ilk olarak başlatılan şekilde geçen yıl anıt mezarın açıldığı Kulaksız Mezarlığında Kuranı Kerim ve dualar okunarak anıldı.

turturtty_1

Mezarı başında, halkın da yoğun katılımı ile gerçekleşen anma programında önemli ve bir o kadar da duygusal konuşma yapan Araştırmacı&Yazar İlknur Bektaş başta Türk Kızılay'ı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa teşekkürlerini iletti. Daha sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can Kurtuluş Savaşında mücadele eden kadınların onurları kahramanlıklarının 15 Temmuz’a kadar taşındığını ifade etti.

urtutyurt

Kasımpaşa Kulaksız Mezarlığında geçtiğimiz yıllarda İlknur Bektaş'ın girişimleri ile Genelkurmay ve Türk Kızılayı tarafından anıt mezarı yapılan Kurtuluş Savaşı’nın cesur kadın simgelerinden Üsteğmen Kara Fatma bu yıl unutulmadı ve mezarı başında anıldı.

Programın sunuculuğunu gerçekleştirip destek veren gazeteci&yazar Aynur Ayaz dışında programa katılanlar arasında;
Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, İstanbul AK Parti İl Teşkilatı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Kamil Çakır, Milli Mücadelenin Yiğit Kadınlarından Kara Fatma’nın 3. Kuşak torunu Orkun Kuşlu, birçok Kızılay gönüllüsü ile beraber halk katıldı.

tyurtyuArt

Program Kuranı Kerim Tilaveti, Üsteğmen Kara Fatma’nın mezarına karanfil dağıtımı, ardından helva dağıtımı ile son buldu.

Kara Fatma Mezarı başında dualarla anıldı! ile ilgili etiketler Kasımpaşa kara fatma anma
GÜNÜN VİDEOSU

Afrika ülkesinde darbe girişimi engellendi! Darbeye kalkışan grubun içinde 3 CIA ajanı yakalandı....

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC), ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu. Darbeye kalkışan grubun içinde ABD vatandaşı 3 CIA ajanı yakalandı.