Kar yağışlarına rağmen 3,5 aylık suyu kaldı

Ocak ve şubat aylarında yaşanan yoğun kar yağışlarına rağmen geçmiş yıllara göre kurak bir kış yaşayan başkentteki barajlar tam anlamı ile alarm veriyor. Ankara'daki 6 barajdaki ortalama su miktarının yüzde 21 seviyesine gerilediğini belirten DSİ Ankara 51. Şube Müdürü Mahmut Dilmen mevcut rezervin ancak 110 gün yeteceğini söyledi.

Ankara geçmiş yıllara göre kış ayları kurak geçiriyor. Şehre içme suyu sağlayan 6 barajdaki su rezervi yüzde 6 oranında azalarak yüzde 21'e gerilemiş durumda. 

Su temini açısından en büyük baraj olan Çamlıdere Barajı'nın su seviyesi geçen yıla göre yüzde 4 düştü. Akyar Barajı'nda ise su oranı, pompayla çekilebilecek seviyeye kadar gerilemiş durumda.

Son aylarda yağan kar ve yağmur ise başkente sadece 4 günlük su kazandırabildi.

Kar yağışlarına rağmen 3,5 aylık suyu kaldı

Barajlardaki su miktarının geçen yıla göre 85 milyon metreküp daha az olduğuna işaret eden DSİ Ankara 51. Şube Müdürü Mahmut Dilmen son duruma ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ankaramızda içme ve kullanma suyu temin eden 6 adet barajımızda an itibariyle 144 milyon metreküp su bulunmaktadır. Bu da Ankaramızın yaklaşık 110 günlük su ihtiyacını karşılamaktadır.”

 

Kar yağışlarına rağmen 3,5 aylık suyu kaldı ile ilgili etiketler Ankara Baraj
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.