Kar, buzlanma, don ve çığ tehlikesi var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 il için kırmızı alarm verdi. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da bulunan bu iller için yoğun kar yağışı tahmininde bulunan Meteoroloji aynı zamanda bu iller için don, buzlanma ile birlikte çığ tehlikesinin bulunduğunu bildirdi. Son dakika uyarısında vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, perşembe günü ülkenin doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmininde bulunuldu. 

Gece ve sabah saatlerinde kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinin belirtildiği uyarıda yer yer pus ve sis hadisesi yaşanabileceği kaydedildi. 

ÇIĞ DÜŞEBİLİR

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunuyor. Bu nedenle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Kar, buzlanma, don ve çığ tehlikesi var ile ilgili etiketler Doğu Anadolu kar çığ doğu karadeniz buzlanma don
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.