Kaplumbağa Terbiyecisi kimdir? Kimin eseridir?

KPSS lisans sınavında çıkan Kaplumbağa Terbiyecisi sorusu gündem oldu. Osmanlı Devleti’nin son döneminde yaşamış entelektüel bir aydın olan Osman Hamdi Bey’in eseri sosyal medyada da konuşulur oldu.

KPSS lisans sınavı bitti ama soruları her zamanki gibi yine gündemde yer aldı. KPSS sorularında Kaplumbağa Terbiyecisi büyük bir dikkat çekerken bunun kimin eseri olduğu da araştırılır bir hal aldı.

KAPLUMBAĞA TERCİYECİSİ KİMDİR?

Osmanlı Devleti’nin son döneminde yaşamış entelektüel bir aydın ve Türk modern müzeciliğinin mimarı, ilk Türk arkeolog ve oryantalist bir ressam olan Osman Hamdi Bey’in ünlü eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi” KPSS lisans sorularından birisi olarak karşımıza çıktı.

KAPLUMBAĞA TERCİYECİSİ KİMİN ESERİDİR?

Türk resim sanatının en meşhur ve en pahalı tablosu olarak kabul edilen Kaplumbağa Terbiyecisi 1906 yılında ünlü Türk ressam Osman Hamdi Bey’in eseridir. Osman Hamdi Bey 1907 yılında bu tablonun ikinci versiyonu olan ve farklı ayrıntılar içeren küçük bir tablo daha çizmiş ve akılarda soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuştur.

 

Kaplumbağa Terbiyecisi kimdir? Kimin eseridir? ile ilgili etiketler Kaplumbağa Terbiyecisi Osman Hamdi Bey’
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.