Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

"Kanto kraliçesi" olarak da anılan ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir kalp yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Nurhan Damcıoğlu, kaldırıldığı hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti. Kanto kraliçesi olarak bilinen Nurhan Damcıoğlu, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Nurhan Damcıoğlu için ilk tören, İzmir Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi'nde düzenlendi. İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, törende yaptığı konuşmada, büyük bir sanatçıyı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Nurhan Damcıoğlu'nun birçok önemli sanatçıyla sahne aldığını belirten Ulukut, şöyle dedi:

"Nurhan Damcıoğlu, ilk kez Ankara'da Devlet Tiyatrosunda sahneye çıktı. Pek çok oyunda oynadı. Dönemin en önemli gazinolarında ve kulüplerinde kanto gösterileri yaptı. Yurt dışında birçok ülkede kanto türünde şarkı söyleyip müzikallerde oynadı. Vefatıyla herkesi derinden üzen Damcıoğlu, ilk kez tiyatro safhasıyla tanıştığı Devlet Tiyatroları sahnesinden uğurlanıyor. Başta ailesi olmak üzere tüm severlere sabır ve başsağlığı diliyoruz."

Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

ŞALINI TABUTUNA BIRAKTI

Damcıoğlu'nun yeğeni İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Yağmur Damcıoğlu, yaptığı konuşmada, törenin yapılmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Halasının özel yaşamında da çok enerjik ve hayat dolu bir insan olduğunu anlatan Yağmur Damcıoğlu, bir kurum sanatçısından ziyade "gönüllere taht kurmuş" bir halk sanatçısı olduğunu söyledi.

Yağmur Damcıoğlu, konuşmasının ardından halasının sahnede kanto gösterisi yaparken taktığı şalı öperek tabutun üzerine bıraktı.

Konuşmaların ardından Nurhan Damcıoğlu'nun sanat yaşamını anlatan video izlendi. Törene katılanlar, sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı.

Tören, sanatçıların ve yakınlarının Damcıoğlu'nun tabutuna karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Törene, Damcıoğlu ailesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hakan Tartan ve sanatçılar katıldı.

Öte yandan Nurhan Damcıoğlu'nun kardeşi Perihan Damcıoğlu, "Hep güzel anılmak istiyordu. Son bir konser yapmak gibi hayali vardı. Onu tamamlayamadı. İçinde ukde kaldı" dedi.

Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili etiketler İzmir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.