KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRMAYALIM…

Prof. Dr. B. Zakir Avşar

Prof. Dr. B. Zakir Avşar

Siyaset yarışında ölçüsüz sözler sarfediliyor. Sonrasında söyleyeni üzecek, pişmen edecek cümleler anlık duygularla ağızlardan çıkabiliyor.

Seçim biter, kardeşlik bakidir diye hep söylüyorum.

Oylarımızı kullandıktan sonra da, sandıklar açıldıktan sonra da, neticeler ortaya çıktıktan sonra da kardeşliğimiz devam edecek…

Hepimizin oyu muhteremdir. Kimsenin oyu kimseden daha az önemli değildir. Hiç kimsenin kanaatini, düşüncesini bir diğerinden daha üstte veya altta görmek gibi bir şeyi demokrasi açısından doğru bulmam. Seçim bunun için var.

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir!” diye yola çıkan Büyük Atatürk’ün bize emaneti Cumhuriyet’i ve devleti büyük bir millet olarak yeni yüzyıla taşımak, arzu ettiğimiz Türkiye Yüzyılı’na, yani Atatürk’ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ancak birlik ve beraberliğimizi muhafaza ile ve yine “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir!” ilkesi üzerine hareketle mümkündür.

Bunun dışında bir yol yoktur.

Bazı sorumsuz siyasetçiler çıkıyor PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi bağdaştırıyor, bazı akılsızlar çıkıyor PKK ile Karadenizli kardeşlerimizi mukayese ile anıyor…

Bu nasıl bir gaflettir, delalettir…

Ne yapıyorsunuz siz? Ne yapmak istiyorsunuz? Bu nasıl bir fitne ateşidir ki, hepimizi yakmak istiyorsunuz?

Kürt kökenli kardeşlerimiz canımızdır, kanımızdır, şerefimizdir.

PKK aşağılık bir terör örgütüdür.

Ülkemizi yakmak isteyenlerin kullandığı bir maşadır.

Bu aşağılık terör örgütü yıllardan beri bu ülkede Kürt demeden, Türk demeden zulmetmektedir.

PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi özdeşleştirme çabaları asla kabullenilemez.

Çünkü bu zaten terör örgütünün en büyük isteğidir.

Kendilerini Kürt halkının haklarının mücadelesini verenler gibi göstererek arkalarındaki sömürgeci, vahşi, emperyalist güçleri perdelemek isterler.

İhanetlerini gizlemek isterler.

Karadenizli kardeşlerimiz canımızdır, kanımızdır, şerefimizdir…

Hiç kimse bu ülkenin ve milletin tarihi boyunca Karadeniz’den, Karadenizli’den çıkan bir terör örgütü gösteremez ki, ihanet etsin, PKK gibi terör ile millete kan kusturmuş olsun…

Böylesi bir mukayese kabul edilemez.

Meramınızı daha düzgün ifade kabiliyetiniz yok mu?

Siz bir koltuk daha fazla kazanacaksınız diye biz birbirimize mi düşeceğiz?

Niye daha aklı başında davranmıyorsunuz, niye illaki bizleri bölüp, kamplaştırıp, birbirimize düşürüp oy devşirmeye çalışıyorsunuz?

Dilinize, düşüncelerinize hâkim olamıyorsanız, ülkenin en temel meseleleri konusunda bile doğru dürüst bir yaklaşımınız yoksa “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyemiyor ve milletin her ferdine saygı göstermeyi beceremiyorsanız niye siyaset yapıyorsunuz?

Sizin bölen, parçalayan, ötekileştiren, uzaklaştıran, kıran, inciten, küstüren, kamplaştıran siyasetiniz batsın...

Diğer Yazıları