Kanser olan köpeğe 3D yazıcıyla kafatası yapıldı!

Çok az görülen bir tür beyin tümörü tespit edilen 9 yaşındaki dakhund cinsi köpek, alışılmadık bir ameliyat geçirdi. Beynindeki tümör ameliyatla alınırken, kafatası ise 3D yazıcıyla yenilendi.

Her şey küçük köpeğin kafasında çıkan küçük bir yumruyla başladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Williamsport kentinde yaşayan aile, köpeklerinin başında çıkan yumrunun birkaç ay sonra çok daha büyüdüğünü fark ederek, veterinere başvurdular. Yapılan tetkiklerin ardından kötü huylu bir tümörün yumruya sebep olduğu ortaya çıkartılırken, tümörün kafatasına dahi yayıldığı tespit edildi.

Çaresiz aile, köpeklerini kurtarmak için yeni yollar ararlarken, Guelph Üniversitesinde görev yapan bir cerrahi onkolog buldular.

Kanser olan köpeğe 3D yazıcıyla kafatası yapıldı!

Michelle Oblak isimli onkolog, köpeği tedavi edebileceğini söyleyince küçük köpek hemen ameliyata alındı.

Normalde böylesine durumlarda veterinerler kanserli kafatasını kestikten sonra yerine titanyumdan yapılma yeni kafatasları koyuyorlardı. Farklı bir yol denemek isteyen Michelle Oblak, titanyum yerine 3D yazıcı ile köpeğin kafatasına uygun yeni bir parça yaptı. Daha önce Birleşik Krallık bölgesinde de başarıyla denenen 3D yazıcı destekli kafatası, Amerikalı ailenin köpeğinde de işe yararken, talihsiz hayvan sıkıntısız şekilde hayatına devam edebilecek duruma geldi.

Kanser olan köpeğe 3D yazıcıyla kafatası yapıldı! ile ilgili etiketler beyin tümörü köpeğe kafatası 3D yazıcıyla kafatası
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.