Kanlı terör örgütünün lideri öldürüldü!

Filipinler'de Marawi kentini işgal eden ve beş aydır orduyla çatışan Maute örgütünün lideri Hapilon vuruldu.

Kanlı terör örgütü DEAŞ'ın Filipinler kolu Maute örgütünün Mindanao Adası'nı işgal etmesiyle başlayan çatışmalarda, örgütün lideri Isnilon Hapilon bugün öldürüldü. Ordu birliklerinin ayrıca örgütün bir diğer yöneticisi Ömer Hayyam Maute'yi de öldürdüğü bildiriliyor.

hapilon2

Böylece, Mayıs ayı sonunda başlayan çatışmalardan bugüne en önemli sonuç alınmış oldu. Filipinler ordusu, savaşın birkaç gün içerisinde bitebileceğini bildiriyor.

Hapilon, ABD'nin en çok arananlar listesinin başlarında yer alıyordu. FBI, terör örgütü liderini yakalayacak bilgiyi sağlayan kişiye 5 milyon dolar ödül vereceğini duyurmuştu.

Resmi açıklamaya göre, bugüne kadar 813 terörist öldürüldü. Çatışmalarda 47 sivil yaşamını yitirirken, 162 asker de can verdi.

Ordu birliklerinin Hapilon'u yakalamak için başlattığı operasyon başarısız olunca, Maute militanları adadaki Marawi kentini 23 Mayıs'ta ele geçirmişti. Filipinler ordusu binlerce askeri adaya yığmış, yardım için ABD özel kuvvetler birlikleri de çatışmalara katılmıştı. Maute örgütünün içerisinde çocuk askerler olduğu biliniyor.

Kanlı terör örgütünün lideri öldürüldü! ile ilgili etiketler DEAŞ Filipinler maute hapilon
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.