Kanlı ay, mavi ay, süper ay ve tam ay tutulması bugün! / CANLI YAYIN

Bu akşamüstü Ay'a baktığınızda, oldukça ender rastlanan bir gökyüzü olayını kısmi de olsa görmeniz mümkün olacak. Bugün Mavi Ay, Tam Ay Tutulması, Kanlı Ay ve Süper Ay yaşanacak. Bir başka deyişle uzun yıllar bir daha görme şansınızın olmadığı bir fenomene tanık olacaksınız...

Bu akşam Ay her zamankinden daha parlak olacak, hafif kırmızı gözükecek ve "mavi" olacak. Son günlerin en çok merak edilen olaylarından biri bugün hepsi birarada yaşanacak bu fenomenlerde. İnsanlar Google'da "Mavi Ay, Tam Ay Tutulması, Kanlı Ay ve Süper Ay tutulması ne zaman başlayacak? Kanlı Ay tutulması nedir? Kanlı Ay tutulması ne zaman başlayacak? Kanlı Ay tutulması saati ne zaman? Ay tutulması saat kaçta izlenecek?" gibi aramalar yapıyor.

ayy

Bugün gökyüzünde görsel bir şölen yaşanıyor.
Dünya, 1982 yılından bu yana böyle bir Ay tutulmasına şahitlik etmedi. 2037 yılına kadar da benzer bir gökyüzü olayı yaşanmayacak.

ay2

Merakla beklenen Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması dünyanın farklı bölgelerinde gözlemlenmeye başlandı. Gezegenimizin tek uydusunun yaşattığı görsel şölen ise objektifler tarafından kayıt altına alındı.

ay3

SÜPER AY NEDİR?

Bugün Ay, Dünya'ya en çok yaklaştığı noktada olacak. Ay ile Dünya arasındaki mesafe bugün 360 bin 198 kilometreye kadar inecek. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri, Süper Ay esnasında Ay'ın normalden daha büyük ve yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak gözükeceğini söylüyor.

suIper_ay

TÜRKİYE'DEN KISMEN İZLENECEK

"Süper Kanlı Mavi Ay" TSİ 18.34'te Türkiye'den kısmen de olsa izlenebilecek.

Türkiye'den bakıldığında Dünya'nın gölgesi Ay'ın neredeyse yarısının üzerine düşmüş şekilde görülecek.

suIper_ay2

Tutulmanın en iyi izleneceği yer ise ABD'nin Batı yakası ve Güneydoğu Asya ülkeleri olacak.

suIper_ay3

NASA TV, AY TUTULMASINI CANLI YAYINLIYOR! İŞTE CANLI YAYIN...

KANLI AY NEDİR?

Süper Ay, bu akşam Dünya'nın gölgesinde kalacak. Bu da Ay'ın hafif kızıl bir renge bürünmesini sağlayacak. Bu olaya "kanlı ay" deniyor. Güneş ışınları Dünya'nın atmosferinden geçerek Ay'ın yüzeyine indiğinde bu kırmızı rengi veriyor.

kAzAlay3

MAVİ AY NEDİR?

Mavi Ay olayının adı gibi mavi renkle bir ilgisi yok. Bir ay içerisinde meydana gelen ikinci dolunaya "mavi ay" deniyor.

mavi_ay

TÜRKİYE'DEN DE İZLENEBİLECEK Mİ?

Kısmen evet. "Süper Kanlı Mavi Ay" TSİ 18.34'te Türkiye'den kısmen de olsa izlenebilecek. Türkiye'den bakıldığında Dünya'nın gölgesi Ay'ın neredeyse yarısının üzerine düşmüş şekilde görülecek. Tutulmanın en iyi izleneceği yer ise ABD'nin Batı yakası ve Güneydoğu Asya ülkeleri olacak.

ay_tutulmasA

SÜPER MAVİ KANLI AY'I NASA YAYINLANAYACAK

Her ne kadar Türkiye'den net biçimde gözlenemese de NASA, 'Süper mavi kanlı ay'ı görmek isteyenler için canlı yayında olacak.

Kanlı ay, mavi ay, süper ay ve tam ay tutulması bugün! / CANLI YAYIN ile ilgili etiketler kanlı ay mavi ay süper ay tam ay tutulması
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.