Kandil'deki 27 terör yuvası imha edilecek!

Terör örgütünün merkezi olan Kandil’in çevresinde irili ufaklı barınma ve üslenme alanı olarak kullandığı 27 kamp bulunuyor. Operasyonda öncelikli hedef bu kamplar olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kandil'e yönelik operasyonun başladığını açıklamasının ardından gözler terör örgütünün Irak'tan başlayıp İran topraklarına kadar uzanan Kandil bölgesindeki irili ufaklı barınma ve üslenme alanlarına çevrildi. Bu bölgede öncelikli hedef arasında 27 kamp bulunuyor.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı verilerine göre, Kandil'in batı cephesindeki kamplar Irak, Doğu cephesindeki kamplar ise İran sınırları içinde yer alıyor. Terör elebaşılarından Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Mustafa Karasu, Rıza Altun, Sabri Ok gibi önde gelen isimlerin Doğu Kandil'deki sivil yerleşim alanlarında barındıkları belirlendi.

İŞTE HEDEFTEKİ O KAMPLARDAN BAZILARI:

Kortek Kampı: 120 terörist bulunuyor.
Bolê Kampı: Silah ve mühimmat depoları ile cephanelik var. Kadın teröristlerin üst yapılanması KJB (Yüksek kadınlar topluluğu) yönetim kademesi burada barınıyor. 150 terörist var.
Lewcê Kampı: Gerek yurt içi, gerekse yurtdışı hava harekâtlarında yaralanan teröristlerin tedavi edildiği küçük çaplı ameliyatların yapıldığı kamp. 100 terörist var.
Rüstem Kampı: Sözde kadro okulu adı verilen ideolojik eğitimlerin verildiği kampta 250 terörist barınıyor.
Zergelê Kampı: 200 terörist var
Surede Kampı: 250 terörist var.
Beleqatê Kampı: Irak Süleymaniye'deki Helgort Dağında. Kandil'in batı cephesinde kalan tüm kampların lojistik ihtiyacı bu kamp üzerinden karşılanıyor. Sözde 1 tabur ile örgüt elebaşılarından Cemil Bayık barınıyor. 250 terörist var.

İRAN TOPRAKLARINDAKİ DOĞU KANDİL

Harun Kampı: 3 cephanelik deposu var. 300 terörist barınıyor.
Ayhan Kampı: İran sınırındaki Irak'ın Süleymaniye kentine bağlı Ranya kasabasına yakın noktada. Yüksekova sınır hattından yurda sızmalar bu kamp üzerinden oluyor. 250 terörist var.
Hakurk Kampı: Türkiye-İran sınır hattının birleştiği Irak'ın kuzeyi ile Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinin karşısındaki Zağros dağlarının batısındaki Şekif Dağı eteğindedir. Yaklaşık 350 olan mevcudu TSK'nın 10 Mart'tan bu yana yürüttüğü kara harekâtı sonucu tamamen temizlendi. Bölge şu anda boş.
Asos Kampı: Terör örgütünün Türkiyeİran sınırındaki en önemli kamplarından biri olarak tanınıyor. 200 terörist var.
Kani Cenge Kampı: 300 teröristin barındığı belirlendi.

KANDİL HARİCİ KAMPLAR

Metina Kampı: Hakkâri'nin Çukurca ilçesinin karşısında, 80 terörist barınıyor.
Garê Kampı: 120 terörist var.

Kandil'deki 27 terör yuvası imha edilecek! ile ilgili etiketler TSK Kandil hedef
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.