ASELSAN CATS ile göz kırptı

Kanada'nın Türkiye’ye askeri ihracat izinlerini iptal etme kararının ardından ASELSAN'ın sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda Kanada'nın Türkiye'ye satmama kararı aldığı kamera sistemininin ardından tamamen yerli imkanlarla üretilen elektro optik keşif, gözetleme ve hedefleme sisteminin (CATS) fotoğrafına yer verildi.

Türkiye'nin NATO müttefiki Kanada, kendi teknolojilerinin Dağlık Karabağ'da kullanıldığını öne sürerek geçen yıl askıya aldığı "Türkiye’ye yönelik askeri ihracat izinlerini" iptal ettiğini duyurdu.

Bu duyuruya yanıt ASELSAN'dan geldi. ASELSAN, geçen yıl Kanada'nın Türkiye'ye satmadığı kamera sisteminin ardından geliştirdiği elektro optik keşif, gözetleme ve hedefleme sisteminin (CATS) fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

"CATS İLE MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ"

Yapılan paylaşıma "Türkiye’nin ASELSAN’ı olarak yerli ve milli elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemimiz CATS ile milletimizin hizmetindeyiz." notu düşüldü.

ASELSAN CATS ile göz kırptı

CATS İLE UZAK MESAFELER TAM İSABETLE VURULDU

Yerli olarak üretilen sistem, ilk test atışını başarıyla yapmıştı. Roketsan tarafından geliştirilen MAM-L (Mini Akıllı Mühimmat) cansız mühimmatlarıyla havalanan Bayraktar TB2, belirlenen hedefi milli kamera sistemi CATS tarafından yapılan lazer işaretleme ile yüksek irtifa ve uzak mesafeden tam isabetle vurmuştu.

 

ASELSAN CATS ile göz kırptı ile ilgili etiketler Türkiye Kanada SİHA ASELSAN
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.