Kanadalı şirket açıkladı: Akçakoca’da büyük miktarda gaz umudu!

Kanada'nın petrol ve gaz üreticisi Trilyon Energy, Türkiye açıklarında Karadeniz'de bir doğalgaz sahasında açtığı ilk kuyuda çok sayıda potansiyel gaz bölgesi belirlediğini açıkladı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın da (TPAO) yüzde 51 hisse ile projede yer aldığı çalışmalar için 2022 yılında ilk imza atılmıştı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Karadeniz'deki bakım ve hava koşullarından kaynaklanan gecikmelerin ardından, Uranüs kulesinin Eylül 2022'de Akçakoca platformuna gelmesinden sonra Trilyon, sığ su konvansiyonel gaz sahası olan SASB sahasında sondaj aramasına başladı.

Trilyon, önce ilk yedi kuyuyu ve ardından on kuyu daha açmayı planladığından, Uranüs kulesinin Akçakoca'daki faaliyetlerden sonra çalışma programına devam etmek için SASB sahasındaki üç platformdan sonrakine taşınması planlanıyor.

Perşembe günü yapılan bir güncellemede Trilyon, çok kuyulu programında ilk gaz kuyusu Güney Akçakoca 2'nin ön gaz göstergelerini açıkladı ve bu kuyunun 15 Ekim'de 2.826 metre toplam derinliğe (TD) ulaştığını açıkladı.

Trillion'un CEO'su Arthur Halleran şunları söyledi: “SASB'deki çok kuyulu programımızda ilk yönlü kuyuyu başarıyla açmış olmaktan çok memnunuz.”

Ayrıca Kanadalı şirket, sondaj sırasında Akçakoca – SASB üretim bölgesinde beş kuyuda potansiyel doğal gaz olduğunu açıkladı.

Kanadalı şirket açıkladı: Akçakoca’da büyük miktarda gaz umudu! ile ilgili etiketler Akçakoca doğal gaz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.