Kanada'da rekor sıcaklık: Onlarca kişi hayatını kaybetti!

Kanada tarihinde daha önce görülmemiş, rekorları alt üst eden yükseklikte sıcak hava dalgası onlarca kişinin ölümüne neden oldu. Özellikle batı eyaletlerinde etkili olan aşırı sıcak nedeniyle en az 63 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP British Columbia eyaletindeki birimlerinden yapılan son dakika açıklamasına göre; eylaletin Surrey, Burnaby ve Vancouver kentleri ile çevresinde, salı günü 63 kişi aşırı sıcaklar nedeniyle yaşamını yitirdi.

Polis, ölenlerin çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğunu açıkladı. British Columbia, Alberta, Yukon ve Northwest Territories bölgesinde etkili olan sıcak hava, uzmanlarca "ısı kubbesi" olarak tanımlanıyor.

Kanada'da rekor sıcaklık: Onlarca kişi hayatını kaybetti!

BUGÜNE DEK ÖLÇÜLEN EN YÜKSEK SICAKLIK

Halen British Columbia'nın iç bölgeleri ile Alberta'nın bazı bölgelerinde etkili olan aşırı sıcaklarda, son olarak Lytton köyünde dün 49,5 santigrat derece ile ülkede bugüne dek ölçülen en yüksek sıcaklık kaydedildi.

Kanada Meteoroloji Hizmetleri, yarından itibaren yeni rekor sıcaklıkların yaşanacağı uyarısında bulundu.

Kanada'da rekor sıcaklık: Onlarca kişi hayatını kaybetti! - Resim : 2

AÇIK ALANDA KALMAYIN UYARISI

RCMP’den yapılan açıklamada; yaşlılar, çocuklar, açık havada çalışanlar, evsizler ve önceden sağlık sorunları olanların, sıcaklığa bağlı hastalık ve ölüm açısından daha büyük risk altında oldukları belirtilerek açık havada uzun süre kalınmamasını tavsiye etti.

Öte yandan eyalet genelinde belediyelerce açılan serinleme merkezleri de sıcak havadan etkilenenler için aralıksız hizmet veriyor.

SICAKLIK NEDENİYLE MAĞAZALAR, OKULLAR KAPATILDI

Serinleme merkezlerine gelenlere sıvı takviyesi yapılırken sağlık sorunları olanlar için ekip çağrılıyor.

Eyaletteki restoranlar, perakende satış mağazaları ve bazı okullar sıcaklar nedeniyle kapatılırken Covid-19 aşısı yapılan klinikler, randevuları ertelemeye başladı.

Kanada'da rekor sıcaklık: Onlarca kişi hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler Kanada Sıcak Rekor ölü sıcaklık
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.